Rata

Juuso Puhakka (oik) ja Mikko Eskelinen pääsivät juhlimaan palkintokorokkeelle viikonlopun ensimmäisessä kilpailussa. Kuva: Jani Kekoni/Mediaguru.fi

Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen ajoivat upeasti toiselle sijalle Lamborghini Super Trofeo -sarjan Japanin ensimmäisessä osakilpailussa. Sarjajohtajien auto syttyi moottorivian seurauksena palamaan kuin juhannuskokko.

Japanin Suzukan Formularadalla ajetussa Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan Japanin ensimmäisessä osakilpailussa kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen nappasivat upeasti toiseksi korkeimmat mestaruuspisteet. Miehet saivat toisen tilan myötä tasoitettua sarjatilannetta 50 minuutin mittaisessa kilpailussa, jossa PRO-AM luokan sarjajohtajien auto syttyi tuleen, ja ehti moottoririkon seurauksena puolittain palaa. Koska japanilaisten kanssakilpailijoiden osallistuminen huomiseen Suzukan toiseen osakilpailuun on nyt vaakalaudalla, on sunnuntai-aamuna suomalaiskuskeilla mitä mainioin tilaisuus nousta sarjajohtoon.

Paahtavan kuumissa +36 lämpöasteen olosuhteissa ajettu kilpailu käynnistyi Juuso Puhakan neljänneksi nopeimmalla aika-ajosuorituksella, jossa hallitsevat sarjamestarit, japanilainen Kei Cozzolino ja malesialainen Afiq Yazid, ajoivat ylivoimaisen paalupaikka-ajan. Kuitenkin hetkeä myöhemmin auton tarkastuksissa ilmeni, että mestareiden kilpuri oli reilusti alipainoinen. Tuomaristo pudotti heidät näin ollen viimeiseen lähtöruutuun, jonka myötä sarjan ainoiden suomalaiskuljettajien autokunta nousi kolmanteen ruutuun.

Itse kilpailussa Puhakka ajoi jälleen erinomaisen suorituksen ja toi auton nelossijalla Eskeliselle, jonka kohtalona oli suurimman osan ajasta ajella turva-auton perässä; ensin kanssakilpailija suistui ulos radalta, ja kun kilpailu jatkui, niin hetkeä myöhemmin PRO-AM -luokan mestaruustaistelun kannalta pahimman autokunnan tulipalo johti siihen, että kilpailun loppuosa ajettiin pitkälti turva-auton perässä. Näin Mikko toi 620 hevosvoimaisen Lamborghini Huracan Super Trofeo -kilpurin maalilipulle kakkossijalla, vain kolme sekuntia ennen  yllätysvoittoon ajanutta malesialaista Prabakaran Kumaria ja hänen italialaista tallitoveria Massimiliano Wiseria, jotka paremman taktiikan turvin saavuttivat kilpailukauden avausvoiton ja korkeimmat mestaruuspisteet.

Puhakalla ja Eskelisellä on hyvät mahdollisuudet nousta sunnuntain kilpailun myötä sarjajohtoon. Kuva: Jani Kekoni/Mediaguru.fi

Suomalaiskuljettajille maistui saavutettu hopeasija ja se, että mestaruustaistelun kannalta pahimmat kanssakilpailijat jäivät taakse.

– Vaikka en ihan täysin ole tyytyväinen omaan suoritukseeni, niin siltikin tavoitteiden täyttyminen tuntuu oikein mukavalle. Turva-auton myötä varikkopysähdyksen ajoitus sekä ennakkoon päättämämme kuljettajan ajojärjestys oli tänään syy miksi emme voittoon yltäneet. Sen sijaan meitä reilusti hitaampi autokunta oli liikkeellä toisenlaisella kuljettajien ajojärjestyksellä ja heidän kilpailuaan turva-auton perässä ajaminen suosi meitä enemmän. Lisäksi kun Mikko pystyi ajovuorollaan pitämään pahimmat kilpailijat takanamme ja vaikka voitosta jäimme vain ajatuksen verran niin siitä huolimatta tulos oli tavoitteiden mukainen, Puhakka kertoo.

– Japanilaisten kanssakilpailijoidemme valtava Juhannuskokko toi kilpailuun suurta draamaa, jossa onneksi henkilövahingoilta vältyttiin. Kuitenkin heidän auto näyttää siltä, ettei sillä huomenna ole asiaa lähtöviivalle. Siltikin nyt keskitytään omiin hommiin eli nollataan tilanne ja käännetään ajatukset ehkäpä tähänastisen kilpailukauden tärkeimpään osakilpailuun, jossa minimitavoitteemme on edelleen palkintokorokesijoitus. Helppoa se ei tule olemaan, koska lähdemme matkaan yleiskilpailun yhdeksännestä ruudusta ja edessä on jälleen yksi 11-vuotisen autourheilu-urani yksi vaikeimmista kilparadoista, Eskelinen jatkaa.

Eskelisen ja Puhakan menestyksen lisäksi heidän saksalaisessa Leipert Motorsport -tiimissä riemu on ylimmillään, koska tiimin toinen autokunta oli suvereenisesti koko kilpailun nopein. Sen myötä australialainen Ben Gersekowski ja tanskalainen Frerick Schandorff keräsivät PRO-luokan korkeimmat sarjapisteet.

Kilpailukauden kuudes osakilpailu ajetaan Suzukan radalla huomenna aamusta klo 7.10 Suomen aikaa ja sitä voi katsoa internetin välityksellä livestream-lähetyksenä Lamborghini Squadra Corsen Facebook-sivuilta.

Lopputulokset Lamborgihin Super Trofeo Asia, Suzuka #1, la 30.6.2018, PRO-AM -luokka, Top-3:
1. Prabakaran Kumar (MAS) & Massimiliano Wiser (ITA), 20 kierrosta
2. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +3,146sek
3. Akihiro Asai (JPN) & Evan Chen (TPE), +3,635sek

kesk. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), tulipalo

Lamborghini Super Trofeo Asia 2018 epävirallinen sarjatilanne 5/12 osakilpailua, PRO-AM -luokka, top-4:
1. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), 60 pistettä
2. Akihiro Asai (JPN) & Evan Chen (TPE), 56 pistettä
3. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), 51 pistettä
4. Prabakaran Kumar (MAS), 32 pistettä

Teksti: Jani Kekoni

Puhakka ja Eskelinen tavoittelevat palkintokorokesijoituksia Suzukasta

Puhakka ja Eskelinen historialliseen voittoon Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan Thaimaan osakilpailussa

Puhakka ja Eskelinen podiumtaistoon Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan Thaimaan osakilpailuun

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla