Rata

Taistelupari Puhakka ja Eskelinen lähtevät tavoittelemaan kärkituloksia Suzukasta. Kuva: Leipert Motorsport

Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen tavoittelevat palkintokorokesijoituksia Lamborghini Super Trofeo -sarjan Japanin Suzukan osakilpailuista. Suomalaiskaksikko suuntaa nöyrällä asenteella Suzukan vaikealle formularadalle.

Kymmenettä vuotta ajettavassa kansainvälisessä Lamborghini Super Trofeo -ratasarjassa suomalaiskuljettajat ovat erinomaisesti näyttäneet osaamistaan, kun Juhannuksena nuori Tuomas Tujula voitti Euroopan ratasarjan Italian Misanon osakilpailun ja sarjan moninkertainen mestari Patrick Kujala saavutti pistesijoja.

Nyt tulevana viikonloppuna Aasian ratasarjassa kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen mittaavat paremmuuttaan Japanin Suzukan teknisesti erittäin vaativalla radalla, jossa sarjan ainoana suomalaisautokuntana heillä on tavoitteenaan vain ja ainoastaan PRO-AM-luokan palkintokorokesijoitukset.

Aikaisemmin Malesian ja Thaimaan osakilpailuissa Puhakka ja Eskelinen saavuttivat yhteensä kolme palkintokorokesijoitusta, joista yksi oli kummankin kuljettajan autourheilu-uran ensimmäinen luokkavoitto. Yhden voiton, kakkossijan ja kolmossijan myötä saksalaisen Leipert Motorsport -tiimin kuljettajat ovat sarjatilanteessa kolmannella sijalla, vain 12 mestaruuspistettä sarjajohtajia ja seitsemän hopeasijalla olevia perässä. Suzukan lähes kuuden kilometrin mittaisella radalla suomalaisten tavoiteenna on saada ero kutistumaan, ja sitä kautta nousta sarjapisteissä ylöspäin.

Kaksi viikkoa sitten Autourheilun Kansallisen Keskusliiton AKK:n Driver Academyyn kuuluva Puhakka kävi nappaamassa kaksi voittoa Kiinan Zhuhaissa ajetussa Pan Delta Super Racing -festivaalissa. Menestyksen myötä hän ja Eskelinen lähtevät toiveikkaana, mutta silti nöyrällä asenteella tulevana lauantaina ja sunnuntaina ajettaviin kahteen 50 minuutin mittaiseen kilpailuun.

– Alkukausi on mennyt odotuksiin nähden erittäin positiivisissa merkeissä kun olemme olleet vakiovierailijoita palkintokorokkeella. Kuitenkin tämä sarja on sellainen, että pisteittä ei saisi missään kilpailussa jäädä tai heti putoamme sarjatilanteessa alaspäin. Näin meille kävi Thaimaan Buriramissa, jossa toisessa osakilpailussa jäimme pisteittä ja tipahdimme sarjatilanteessa kolmanneksi. Näin haastajina siis tähän kuumaan 30 lämpöasteen kilpailuviikonloppuun starttaamme ja uskon, että se lähtökohta sopii meille oikein hyvin, Puhakka pohtii.

– Juuso on kuluvalla kilpailukaudella ajanut kuusi kansainvälistä kilpailua 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan Super Trofeo -autolla ja viisi niistä on päättynyt palkintokorokesijoituksiin. Erityisen huomioitavaa on se, että kaikki tulokset hän on tehnyt kilparadoilla, joilla hän ei ole metriäkään ennen kilpailuviikonloppua ajanut. Näin myös täällä Suzukassa, jossa tosin minulla on kokemusta, kun vuosi sitten täällä yhden PRO-AM-luokan palkintokorokesijoituksen saavutin. Olemme siis todellakin motivoituneita ottamaan Suzukan erittäin teknisen radan haasteet vastaan, Eskelinen jatkaa.

“Alkukausi on mennyt odotuksiin nähden erittäin positiivisissa merkeissä”, kertaa Juuso Puhakka. Kuva: Leipert Motorsport

Nyt perjantaina kilpailijat ajavat kaksi tunnin mittaista harjoitusjaksoa ja lauantaina on edessä molempien osakilpailujen aika-ajot. Varsinaiset kilpailut ajetaan lauantaina Suomen aikaa klo 6.35 ja sunnuntaina klo 7.10. Kummastakin osakilpailut on nähtävissä internetin välityksellä live stream -lähetyksinä ja ne löytyvät niin YouTubessa kuin Facebookissa Lamborghini Squadra Corsen kanavilta.

Thaimaan Buriramissa ajetun Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan toisen osakilpailun kooste on nähtävissä nyt kesä-heinäkuun vaihteessa C More TV-kanavilla. Lisäksi ensiesityksen jälkeen lähetys on nähtävissä myös Mikko Eskelisen kotisivuilla.

Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan TV-koostelähetyksen aikataulu:

To 28.6.2018 klo 20:50 C More Max
Pe 29.6.2018 klo 21:30 C More Sport 1
Su 1.7.2018 klo 10:25 C More Max
Ma 2.7.2018 klo 22:55 C More Sport 1
To 5.7.2018 klo 01:00 C More Max
La 7.7.2018 klo 11:30 C More Sport 2
Su 8.7.2018 klo 09:00 C More Max

Lamborghini Super Trofeo Asia 2018 epävirallinen sarjatilanne 4/12 osakilpailua, PRO-AM -luokka, top-5:

1. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), 51 pistettä
2. Akihiro Asai (JPN) & Evan Chen (TPE), 46 pistettä
3. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), 39 pistettä
4. Armaan Ebrahim (IND) & Anindith Konda (IND), 24 pistettä
5. Prabakaran Kumar (MAS) & Cedric Sbirrazzuoli, 16 pistettä

Teksti: Jani Kekoni / Juuso Puhakan ja Mikko Eskelisen tiedotus

Puhakka ja Eskelinen historialliseen voittoon Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan Thaimaan osakilpailussa

Puhakka ja Eskelinen podiumtaistoon Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan Thaimaan osakilpailuun

Juuso Puhakka palkintokorokkeelle uransa ensimmäisessä Lamborghini Super Trofeo -kilpailussa – Eskeliselle sarjan 28. palkintosija

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla