Rata

Simo Laaksonen. Kuva: GP3/LAT

Formuloiden GP3-sarjan kauden kolmannesta osakilpailusta muodostui Campos Racingin Simo Laaksoselle pettymys. Aika-ajojen jälkeen ruudusta 17 kilpailuun startannut Laaksonen epäonnistui lähdössä ja putosi avauskierroksella kaksi sijaa sijalle 19.

Viittä kierrosta myöhemmin Laaksonen oli ottanut paikkansa takaisin ja kierrosta myöhemmin hän nousi sijalle 16.

Tämän jälkeen seinä nousi pystyyn, eikä ohituksiin tullut enää mahdollisuuksia. Takaa-ajoa verottivat oleellisesti renkaiden kuluminen ja se, että viiden ensimmäisen ajetun kierroksen jälkeen avattavan takasiiven käyttö oli kielletty ruutulipulle asti.

Laaksonen päätyi viikonlopun ensimmäisessä startissa lopulta sijalle 15. Tulos oli sama kuin kauden avausosakilpailussa Barcelonassa.

– Heikko tulos kulminoituu epäonnistuneeseen aika-ajoon ja huonoon lähtöpaikkaan. Aika-ajossa ensimmäisen rengassetin jälkeen olin yhdeksäs, mutta epäonnistuimme toisen rengassetin kanssa. Ajopaikkani radalla oli huono, en saanut renkaitani toimimaan kunnolla ja sitten ratkaisevalla yrityksellä tein itse ajovirheen ja sijoitukseni tippui häntäpäähän.

– Tänään kisassa ei ollut paljoakaan tehtävissä. Lähtö meni jostain syystä pieleen. Kytkimen kanssa ei ollut ongelmia ja tiimini mielestä sain hyvän lähdön, mutta jos startissa putoaa kaksi sijaa niin ei se kovin kummoinen lähtö silloin ole ollut.

Laaksonen sanoo, että viiden ensimmäisen kierroksen aikana taistelu sijoituksista ja neljän sijan nousu sijalle 15 verotti renkaiden pitoa ja kestävyyttä liikaa.

– Taistelin kisan alussa renkaani alta. Kilpailun loppu meni sitten renkaita säästellessä, jotta isoa pidon romahdusta ei olisi tapahtunut. Huomenna laitetaan kaikki peliin. Yritän saada kisaan hyvän ja tasaisen alun, jotta vauhtini ja renkaani kantaisivat maaliin asti.

– Tästä viikonlopusta pitää vain ottaa taas opiksi. Pakettini pitää pysyä aika-ajosta lähtien kasassa, jotta mahdollisuus kärkisijoihin kisoissa olisi olemassa, Laaksonen summaa.

Formuloiden GP3-sarjan viikonlopun toinen 30 minuutin mittainen kilpailu ajetaan Ranskassa huomenna sunnuntaina alkaen klo 11.45 Suomen aikaa.

Tuloksia: GP3, lauantai, Le Castellet, Ranska:

1. Dorian Boccolacci (FRA) MP Motorsport 37:54.388

2. Anthoine Hubert (FRA) ART Grand Prix + 0.673

3. Nikita Mazapin (RUS) ART Grand Prix + 5.034

….

15. Simo Laaksonen (FIN) Campos Racing + 42.542

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla