Rata

Simo Laaksonen. Kuva: GP3/LAT

Formuloiden GP3-sarja palaa tulevana viikonloppuna kuuden viikon mittaiselta tauolta tositoimiin ja edessä on kilvanajoa kolme seuraavaa viikonloppua putkeen. Kauden toinen GP3-kilpailuviikonloppu ajetaan Ranskassa Paul Ricardin radalla, joka on sarjan tiimeille kilpailutilanteessa uusi rata.

GP3-tiimeillä on Paul Ricardista kokemusta ja tietoa vain viime helmikuussa ajettujen talvitestien jäljiltä.

Campos Racingin Simo Laaksonen on valmistautunut kolmeen perättäiseen kilpailuviikonloppuun huolella. Tauon kahdella ensimmäisellä viikolla Laaksonen vaihtoi formulan hetkeksi traktoriin ja avusti isäänsä kotitilallaan kylvötöissä, kun taas kaksi viimeisintä viikkoa hän on viettänyt tiiminsä päämajassa Valenciassa Espanjassa ja valmistautunut tulevaan.

Uransa toisessa GP3-sarjan osakilpailussa Barcelonassa kahdeksanneksi noussut ja pistetilinsä avannut Laaksonen sanoo, että tavoite Paul Ricardilla on jatkaa siitä, mihin Barcelonassa jäätiin.

– On tätä jo odotettukin, että pääsee kisaa vetämään. Ei ole väliä onko juhannus vai ei. Valenciassa tein perusduunia: ajoin simulaattoria ja tutustuin insinööriemme kanssa Barcelonan sekä Paul Ricardilla talvitesteistä kerättyyn dataan ja analysoimme niitä. Valmistautuminen on sujunut hyvin, Laaksonen toteaa.

Paul Ricardin moottorirata on GP3-luokalla uusi rata, mutta Laaksosella on radasta edellisistä luokista aikaisempaa kokemusta.

– Tänä vuonna ensimmäisen kerran urallani edessä on sellainen tilanne, että kauden jokainen rata on minulle jo entuudestaan tuttu. Tietty meillä kaikilla on Paul Ricardilta helmikuussa ajettu talvitesti alla, josta on pohjaa rakentaa tulevaa. Toki olosuhteet viikonloppuna ovat varmasti helmikuuta lämpimämmät ja se tuo oman haasteensa.

GP3-kuljettajat saavat viikonlopulle Pirelliltä käyttöönsä kolme uutta medium-seoksella varustettua rengassarjaa sekä yhden Barcelonassa käytetyn sarjan, jonka he joutuivat vapaiden harjoitusten jälkeen palauttamaan rengasvalmistajalle takaisin.

– Paul Ricard on tekninen rata, joka sisältää monenlaista mutkaa ja kaarretta. Auton säädöissä on mentävä kompromissiratkaisuun, koska rata ei ole selkeästi nopea tai hidas. Myös renkaiden kestävyyden hallitseminen noussee taas tärkeään rooliin.

– Hyvällä fiiliksellä Ranskaan kuitenkin matkataan. Kalustomme on kohtuullisen nopea, ja jos insinöörimme löytäisivät Ranskaan vielä jotain vähän lisää niin se olisi kova juttu meille. Siitä pitää lähteä, että harjoituksissa on syytä päästä jo hyvään vauhtiin ja ajaa vahva aika-ajo. Tätä kautta hyvä viikonloppu lähtee rakentumaan, Laaksonen summaa.

Formuloiden GP3-sarjan vapaat harjoitukset (45 minuuttia) ajetaan perjantaina juhannusaattona klo 11.25 Suomen aikaa. Juhannusaattoilta klo 19.50 vuorossa on aika-ajot, joiden perusteella määräytyy lähtöruudukko lauantaina klo 12.30 Suomen aikaa ajettavaan ensimmäiseen osakilpailuun. Viikonlopun toinen osakilpailu, johon lauantain kymmenen parasta starttaa käännetyssä järjestyksessä, käynnistyy sunnuntaina klo 11.50 Suomen aikaa.

GP3-sarjan pistetilanne 2/18 osakilpailua:

  1. Anthoine Hubert (FRA) 32
  2. Nikita Mazepin (RUS) 25
  3. Giuliano Alesi (FRA) 23

….

  1. Simo Laaksonen (FIN) Campos Racing 1

Teksti: Simo Laaksosen Tiedotus / Marko Mäkinen

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla