Rata

Numerolla 32 kilpaileva Johan Ahokas joutui sairaalavisiitille sunnuntain viimeisen kilpailun päätteeksi. Kuva: AKK/Taneli Niinimäki

Rata-SM-sarjan kauden avausviikonloppu sujui erityisesti sunnuntaina mollivoittoisissa merkeissä APR Competitionin Legends-tiimin osalta. Päivä päättyi sairaalareissuun, mutta suuremmilta henkilövahingoilta onneksi vältyttiin.

Viikonlopun toinen kilpailulähtö ajettiin sunnuntaiaamuna aurinkoisessa kesäsäässä.

Kunnon kisailua ei kuitenkaan saatu aikaiseksi, kun ensimmäisen kierroksen kolari pakotti turva-auton radalle lähes koko kilpailun ajaksi. Vain viimeinen kierros päästiin ajamaan kunnolla kilpaa, eikä matka riittänyt juuri kenenkään sijoitusten paranteluun. Philip Miemoisille irtosi sunnuntain ensimmäisestä kilpailusta kuudes sija, ja toinen tiimikuljettaja Johan Ahokas oli kahdeksas.

Viikonlopun kolmanteen ja sunnuntain toiseen kilpailulähtöön saatiin mielenkiintoiset lähtöasetelmat, kun turva-auton perässä ajeltu ensimmäinen kilpailu aiheutti tavallisesta poikkeavia kierrosaikoja. Paalulta starttasi Sami Erkkilä, ja Ahokas pääsi jahtaamaan voittoa neljännestä lähtöruudusta. Miemois kiihdytti kilpailuun yhdeksänneltä lähtöpaikalta.

Ahokas sai erinomaisen lähdön ja kaarsi ensimmäiseen mutkaan paalulta lähteneen Erkkilän rinnalla. Erkkilä kuitenkin käänsi kylmästi Ahokkaan päälle, jolloin Ahokkaan vasen eturengas kääntyi sivuttain ja auto spinnasi keskelle rataa nokka vasten vastaantulijoita. Ainekset suurempaan onnettomuuteen olivat lähellä, kun Ahokas joutui jännittämään auto väärinpäin kääntyneenä, että osuuko Legendsien herhiläisparvesta joku suoraan päin hänen autonsa keulaa. Suurin osa pystyi onneksi väistämään kovista vauhdeista huolimatta, mutta valitettavasti väistöliikkeetkin johtivat yhteentörmäyksiin muiden autojen välillä. Kaikki onnistuivat jatkamaan matkaa radalta pois, ja Ahokas poistui viimeisenä varikon puolelle ryömintävauhdilla vaurioituneella autollaan.

Erkkilän päälleajon seurauksena Ahokas sai todella kovan täräyksen käteensä, kun ratti pyörähti yhtäkkiä rajusti vasemmalle miehen käden päälle. Sairaalakuvauksissa kädestä ei onneksi kuitenkaan löytynyt murtumia. On kuitenkin vielä epäselvää, pystyykö Ahokas ajamaan Pärnun osakilpailussa kahden viikon kuluttua.

Miemoisin kilpailu ei sekään sujunut täysin vaurioitta. Nuori mies ajoi neljännellä sijalla ja yritti viimeisellä kierroksella hanakasti ohitusta kolmantena ajaneesta Markku Yliahosta, mutta uskalias yritys päätyi ratavalliin ja linkuttaen maaliin sijalla 24. Mies kuitenkin kiitteli, että vauhtia riitti koko viikonlopun ajan.

– Noh, ajoin Yliahon päälle viimeisellä kierroksella. Vauhtia ei kuitenkaan puuttunut tänä viikonloppuna, tunnusti Miemois.

Legends Trophy -kausi alkoi toukokuun alussa Botniaringin radalta, joten kahden ajetun osakilpailuviikonlopun jälkeen Miemois komeilee sarjapisteissä yhdeksäntenä, ja Ahokkaan katastrofaalinen kauden alku on pudottanut miehen vasta 17. sijalle.

Seuraavaksi Legends Trophy -sarja suuntaa 29.6.-1.7. Pärnuun Auto24Ring-radalle, missä ajetaan samalla myös Pohjois-Euroopan mestaruuspisteistä. Vielä toistaiseksi on epävarmaa, pystyvätkö tiimin Mathias Hertén tai Johan Ahokas osallistumaan Pärnun kilpailuihin.

Teksti: APR Competitionin tiedotus

APR Competitionin Miemois neljäs Ahveniston Rata-SM-avauksessa – Ahokas kaukana tavoitetasostaan

APR Competitionin Legends-tiimi vajaamiehityksellä Ahvenistolle

Pohjois-Euroopan Mestaruussarjan avausosakilpailu karvas pettymys APR Competitionin tiimille

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla