Rata

Juuso-Matti Pajuranta ehti poseeraamaan myös fanien kanssa kilpailun jälkeen. Kuva: Juuso-Matti Pajurannan tiedotus

Trofeo Nazionale Abarth-luokan kauden kolmas kilpailutapahtuma kurvailtiin viikonloppuna Italian Misanon radalla. Misanossa ajettiin normaalista poiketen kolme kilpailulähtöä, kun edellisessä kilpailussa Ranskassa toinen lähtö jäi ajamatta kaatosateen vuoksi.

Sastamalalainen Juuso-Matti Pajuranta on taistellut tiukasti tänäkin vuonna sarjan voitosta italialaisen Cosimo Barberinin kanssa. Misanossa perjantaina ajetuissa harjoituksissa kaksikko miehitti tuttuun tyyliin sijat yksi ja kaksi. Harjoitusta ei päästy ajamaan kuitenkaan aivan suunnitellusti, kun se jouduttiin lopettamaan 20 minuutin ajon jälkeen pahan ulosajon vuoksi. Perjantaina ajettiin myös Abarth-luokan aika-ajo, jossa Pajuranta oli omaa luokkaansa ajaen nopeimman kierrosajan sekä ykkös aika-ajossa, että ”super pole” setissä. Näin Pajuranta kuittasi itselleen paalupaikan lauantaina illalla ajettuun kilpailulähtöön.

Lauantaina kilpailu ajettiin iltakilpailuna keino valaistuksessa ja Pajuranta säntäsi paalupaikalta kilpailun kärkeen. Italialainen Barberini kuittasi sastamalalaisen kuitenkin jo toisella kierroksella kiertämällä radan alkuosassa olevan mutkan ratalinjojen ulkopuolelta. Pajuranta haki tämän jälkeen lähes joka mutkassa ohitusta Barberinista ruutulipulle asti, mutta ei siinä onnistunut ja lopulta kilpailussa toinen. Sastamalalainen kävi tämän jälkeen kilpailun tuomariston puheilla Barberinin oikaisusta, mutta nämä viittasivat kintaalla asiaa.

Sunnuntaina vuorossa oli vielä kaksi kilpailulähtöä, kun Ranskassa peruttu kilpailu ajettiin myös Misanossa. Sunnuntain ensimmäiseen kilpailulähtöön Pajuranta lähti seitsemännestä ruudusta, kun ensimmäisen kilpailun kahdeksan kärki käännetään sääntöjen mukaan. Pajuranta nousi lähes välittömästi lähdön jälkeen kärkeen, mutta jälleen Barberini pääsi toisella kierroksella ohitse. Tällä kertaa tiukka taistelu voitosta päättyi kuitenkin kaksi kierrosta ennen maalia keskeytykseen ohjauksen petettyä.

Viikonlopun viimeiseen kilpailulähtöön sastamalalainen lähti neljännestä ruudusta, kun oli Ranskassa avauskilpailussa pyörähdyksen jälkeen viides. Ensimmäisellä kierroksella kaksi autoa kolaroi ja muutama kierros ajettiin turva-auton perässä. Tämän jälkeen sastamalalainen alkoi raivata tietään kohti kärkeä ja onnistui nousemaan kierroksella kymmenen kilpailu kärkeen. Näin Pajuranta ajoi viikonlopun päätös lähdön voittoon. Sastamalalainen kirjasi viikonlopun jokaiseen kilpailulähtöön nopeimman kierrosajan ja kuittasi näin jokaisesta lähdöstä yhden ylimääräisen sarjapisteen.

– Vauhti oli hyvää koko viikonlopun ajan. Varsinkin ensimmäisessä kilpailussa säännöt oli vähän veteen piirrettyjä, mutta näillä mennään. Toisessa kilpailussa tuli valitettava keskeytys, mutta se on moottoriurheilua. Tiimi sai hienosti auton kuntoon vielä viimeiseen kilpailuun ja on hieno päättää viikonloppu voittoon, Pajuranta kertoi sunnuntaina illalla.

Trofeo Nazionale Abarth- sarja jatkuu kuukauden päästä Italian Mugellossa ajettavalla kilpailulla.

Sarjatilanne:
1. Cosimo Barberini 120
2. Juuso-Matti Pajuranta 96
3. Andrea Mabellini 93

Teksti: Juuso-Matti Pajurannan tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla