Rata

Ahvenistolla ajettin historian ensimmäinen The Gran Turismo-luokan SM-startti. Kuva: AKK/Outi Talikka

The Gran Turismo-luokan (TGT) historian ensimmäinen kilpailulähtö ajettiin lauantaina 16.7. Ahveniston moottoriradalla auringon helliessä. Luokka saavutti samalla suuren virstanpylvään.

Lähdössä oli kymmenen sarjaan ilmoittautunutta kuljettajaa, joten luokka sai itselleen Suomen mestaruus arvon.

TGT-luokassa on kolme ryhmää: GT3- ja GT4 -luokitellut autot, vapaasti rakennetut autot sekä hieman rakentelurajoituksia sisältävä luokka.

Kilpailuviikonloppu sai alkunsa perjantaina radan harjoituspäivänä, suurin osa TGT-kuljettajista kävi harjoittelemassa ahkerasti. Time attack -kuljettaja Jani Koskinen oli saapunut paikalle hyvissä ajoin Mitsubishi Lancer Evolutionillaan. Koskinen kerkesi ajamaan kuusi kierrosta ja ajot päättyivät etuperän hajoamiseen. Etuperästä valui öljyä pakoputken päälle ja tästä johdosta saimme näyttävät liekit, mutta ratahenkilökunta sammutti palon alun erittäin ripeästi ja ammattitaitoisesti. Koskinen lähtikin perjantai iltana tallillensa rakentamaan ja asentamaan uutta perää lauantain lähtöä varten.

TGT-luokka tuo kotimaiseen rata-autoiluun uuden muuttujan, aikasakon, joka jaetaan kuljettajien aika-ajon perusteella ryhmittäin seuraavasti: nopeimmalle 25 sekuntia, toiselle 23 sekuntia ja siitä sija kerrallaan 2 sekuntia vähemmän. Minimi aikasakko on viisi sekuntia ja jokaiselle kuljettajalle varikkopysähdys on pakollinen.

Lauantaina aamun ohjaajakokouksen jälkeen TGT-kuljettajat jäivät kuuntelemaan ohjeita uuden Z-muuttujan, eli pakollisen varikkopysähdyksen toimintaan. Kuljettajat kuuntelivat suurella mielenkiinnolla ohjeita ja tutustuimme samalla uusiin tauluihin, joilla tuo aikasakko lasketaan. Tämä uusi muuttuja, uudet kuljettajat, uudet toimihenkilöt ja uudet välineet loivat ilmaan suurta positiivista jännitystä, sillä eihän tällaista ole täällä ennen tehty. Kenelläkään ei siis voinut tästä olla aikaisempaa kokemusta.

Aika-ajot soljuivat hienosti. Johan Dahlbackan Ginetta löi varikkorajoittimen päälle kesken aika-ajon ja kokenutkaan kuljettaja ei sitä saanut pois päältä, joten tiimille jäi runsaasti hommia ennen varsinaista lähtöä. Ryhmä 1 nopein oli Emil Westman ajalla 1:21.166. Ryhmä 2 nopein oli Jani Koskinen ajalla 1:23.195 ja ryhmä 3 Toni Lähteenmäki 1:27.902.

Ensimmäinen lähtö päästiin aloittamaan ajallaan ja koko homma toimi kuin sveitsiläinen kello. Ensimmäiseen pakolliseen varikkopysähdykseen varauduttiin niin, että ensimmäisenä otettiin sisään ryhmiensä nopeimmat kuljettajat. Kuljettajille näytettiin taulua heti lähdön jälkeen ja näin ollen heillä oli kaksi kierrosta aikaa tulla varikolle. Dahlbackan Ginettan varikkonopeusrajoitin ei lähtenyt pois päältä, joten hän joutui useasta yrityksestä huolimatta keskeyttämään lähtönsä jo lämmittelykierroksella. Jarkko Tähtisen Mustang hyytyi suolenkille ensimmäisen kierroksen jälkeen. Lindstedtin autoon tuli teknisiä ongelmia aika-ajossa, joten hän tyytyi seuraamaan lähtöä varikkopilttuusta. Lähdön voitti Westmanin Emil, toiseksi tuli Koskisen Jani ja kolmanneksi Westman John.

Sunnuntaina ajetaan viikonlopun toinen lähtö, johon lähdetään ensimmäisen lähdön perusteella.

Lajipäällikkö Pekka Säynevirta ja promoottori Teppo Laukkanen jututtivat kaikkia lähtöön osallistuneita kuljettajia sunnuntai aamuna. Kuljettajilta kysyttiin palautetta sekä kehitysideoita. Kaikki kuljettajat pitivät lähtöä erittäin hyvänä ja pakollista varikkopysähdystä  erittäin mielenkiintoisena ja onnistuneena elementtinä. Järjestäjät ja kuljettajat odottavat innolla seuraavaa kilpailua, joka ajetaan heinäkuussa Seinäjoella Vauhtiajossa.

Teksti: Nita Ahola

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla