Rata

Arttu Kilpi ajoi voittoon V1600-luokassa. Kuva: AKK/Pertti Kangasniemi

Ahveniston Nelipyörä GP:n toinen kilpailupäivä oli miltei edeltäjänsä kopio ja palkintopallille nousi lauantailta tuttuja nimiä. The Gran Turismo-luokka vakiinnutti paikkansa Rata-SM-kilpailuviikonlopuissa.

Sunnuntai starttasi Legends-sarjan toisella lähdöllä, joka oli kilpailijoiden sanoin tynkä.

Toisella kierroksella lähdön jälkeisessä kulmassa kolaroitiin ja välissä ajeltiin turva-auton perässä. Kilpailuun jäi tämän jälkeen vain yksi kunnon ajokierros ja voittoon ajoi Jesse Vartiainen.

– Aika tyngäksi se jäi, eikä oikein sellaista kunnon kisafiilistä tullut ollenkaan. Kyllähän sitä aina toivoo, että pääsisi ajamaan kunnolla ja rehdisti kilpaa, niin saisi tuosta vähän enemmän irti, Vartiainen tiivisti kahteen kierrokseen jääneen lähdön.

Toiseksi Legends-sarjan toisessa lähdössä lauantain voittaja Pekka Seppänen ja kolmanneksi sarjan mestaruuden kolme kertaa peräkkäin voittanut Henri Tuomaala.

Myös kisaviikonlopun kolmas Legends-sarjan lähtö oli vauhdikas ja vaarallinen, sillä kolarilta ei tässäkään lähdössä vältytty. Päivän toisen lähdön kolarista selvittiin onneksi ilman henkilövahinkoja. Voittajaksi selvisi jälleen Jesse Vartiainen, toiseksi Sami Erkkilä ja kolmanneksi edellisenkin lähdön kolmospytyn nimiinsä vienyt Henri Tuomaala.

V1600 -luokan toisen lähdön palkintosijoilla nähtiin tuttuja kasvoja lauantailta, sillä voittoon ajoi lauantaina ensimmäisen lähdön voittanut Arttu Kilpi, toiseksi Rasmus Tuominen ja kolmanneksi Noora Lähteenmäki.

– Alkuun näytti, että tulisi helppo voitto, mutta loppua kohden alkoivat renkaat loppua aivan täysin. Siinä Tuomisen Rasmus ajoi mut kiinni ja viimeisellä kierroksella koitti mennä ohikin, mutta sain pidettyä hänet takana, iloitsi hyvää kilpailuviikonloppua ajanut Kilpi.

Toinen V1600 oli edeltävän kilvan voittajakaksikon kamppailu, sillä toisen lähdön vei nimiinsä Rasmus Tuominen ja Arttu Kilven metsästys kolmannesta ykkössijasta muuttui hopeaan. Noora Lähteenmäki pääsi pokkaamaan toistamiseen pystiä kolmannelta sijalta.

– Kisarupeamasta jäi kyllä todella hyvä maku, saa olla yllättynyt omiin suorituksiin, Kilpi kommentoi.

The Gran Turismo oli viikonlopun aurinkoinen uutuus. Uudet säännöt ja autoluokat loivat iloisen haasteen niin kilpailun järjestäjille kuin itse kuljettajillekin. Lauantaina ajettiin huippuluokan ensimmäinen lähtö ja sunnuntaina toinen. Jälkimmäisen lähdön voittajaksi selvisi Petri Ortju, toiseksi itsensä taisteli Jarkko Tähtinen ja kolmas sija Westman K Johnille.

Porsche GT3 Cupissa nähtiin myös kolari Ahveniston auringossa ja neljästä kuljettajasta kaksi selvisi maaliin ehjin nahoin: Roope Rinne-Laturi ja Oliver Tiirmaa.

Lisäluokkien BMW Xtreme NEZ -sarjan kolmannella ja viimeisellä lähdöllä ja sen voittoon ajoi Markus Grönthal ja Juha Huhtala. Toiselle sijalle Markus Tirkkonen ja kolmanneksi Petri Haavisto.

Seuraava Rata-SM ajetaan Seinäjoen vauhtiajoissa 21.-22.7.

Teksti: Nita Ahola

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla