Rata

Philip Miemois lähtee huomisen ensimmäiseen kilpailuun kolmannesta lähtöruudusta.

Rata-SM-sarjan kauden ensimmäinen ja Legends Trophy -luokan kauden toinen osakilpailuviikonloppu käynnistyi lauantaina Ahveniston moottoriradalla. Viikonlopun ensimmäisestä Legends-startista tuli APR Competitionin tiimin vaasalaiskaksikolle kotiinviemisiksi neljäs ja yhdestoista sija.

Eilisten vapaiden harjoitusten perusteella voitiin odottaa hyvää tulosta, kun Philip Miemois takoi päivän nopeimman ajan tiskiin. Lauantaiaamun aika-ajoissa vauhti riitti kuitenkin vasta viidenteen lähtöruutuun. Armeijan harmaissa viimeisiä päiviään viettävä Philip Miemois onnistui nostamaan osakkeitaan kilpailussa yhden sijoituksen verran, kun mies pyyhkäisi maaliviivan yli neljäntenä.

Niin ikään Vaasassa asusteleva Johan Ahokas harmitteli tekniikkaongelmia ensimmäisen kilpailun jälkeen. Mies ei ole tällä kaudella päässyt vielä sille tulostasolle, mitä neljän vuoden takaiselta mestarilta on totuttu näkemään.

– Pitää tekniikkaa saada huomiselle kuntoon, jotta päästään takaisin kärkinippuun. On ollut vähän jarrusäätöä tämä päivä ja eilinen. Eiköhän se siitä, huomenna on uusi päivä ja uudet kujeet, mietti lauantain esitykseensä pettynyt Ahokas.

Miemoisin lähtee huomisen ensimmäiseen kilpailuun hyvistä asemista, kun lauantain kilpailun kierrosaika siivitti miehen kolmanteen lähtöruutuun. Ahokas puolestaan joutuu tekemään hartiavoimin töitä saavuttaaksen kärjen, sillä mies starttaa sunnuntain ensimmäiseen kilpailuun kymmenennestä ruudusta.

APR Competitionin tiimi nähdään Ahvenistolla harvalukuisena, sillä tiimikuljettaja Mathias Hertén joutui jättämään osakilpailun välistä Pohjois-Euroopan mestaruussarjan avausosakilpailussa sattuneen kolarin vuoksi. Mies on syrjässä kilpailuista ainakin Ahveniston osalta, ja mahdollisesti myös seuraava Pärnun osakilpailu kesäkuun lopussa kuluu Herténiltä kotikatsomossa.

Ahveniston Rata-SM-osakilpailu jatkuu sunnuntaina aamun lämmittelyillä, ja Legendsien ensimmäinen kilpailu ajetaan jo klo 11.50. Viikonlopun huipentava kolmas kilpailulähtö starttaa sunnuntaina iltapäivällä klo 14.50.

Ahveniston tulosseuranta: http://www.race-monitor.com/Live/Race/70085

Teksti ja kuva: APR Competitionin tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla