Rata

Aarni Salminen saavutti Clio Cup Central Europe -sarjan toisesta osakilpailuviikonlopusta sijat 23 ja kuusi. Kuva: Salminen Racing tiedotus

Salminen Racing -tallin Aarni Salminen osallistui viikonloppuna Clio Cup Central Europe -sarjan toiseen osakilpailuviikonloppuun Spielbergissä Itävallassa Red Bull Ringin radalla.

Lauantaina ja sunnuntaina ajettiin sekä aika-ajot että kilpailulähdöt ja 32 kilpailijan joukossa Aarni Salmisen sijoitukset olivat 23:s ja 6:s.

Varsinkin lauantain kilpailu oli Salmisen osalta täynnä tapahtumia, jotka veivätvsen päivän osalta myös mahdollisuuden huippusijoitukseen.

– Minulla oli lauantaille saavutettuna lähtöruutu 12. Kun tulimme lämmittelykierrokselta lähtöruudukoihin, oli toinen auto minun paikallani. Ajoin sen viereen ja viittoilin siirtymään. Kuljettaja siirtyikin ja paääsin omaan lähtöruutuuni. Autot kuitenkin määrättiin vielä toiselle lämmittelykierrokselle, jonka jälkeen minut tulkittiin sen aiheuttajaksi ja siirrettiin lähtöpaikalle 33, Salminen kertoo.

Salminen nousi hyvän ajon turvin sijalle 14, mutta 30 sekunnin aikarangaistus pudotti hänet lopullisissa tuloksissa lauantaina sijalle 23.

– Kilpailun jälkeen kilpailujohtaja tuli henkilökohtaisesti pyytämään anteeksi virhettään siirtäessään minut lähdössä joukon hännille, mutta eipä se siinä vaiheessa paljon lohduttanut, Aarni Salminen kuvaili tuntojaan.

Sunnuntain kisapäivä sujui Salmisen osalta paremmin kuin lauantaina, ja hän pääsi starttaamaan kilpailuun ruudusta 12. Lähtö ei ollut paras mahdollinen, ja Salminen menetti siinä muutaman sijan. Hyvällä ajolla hän nousi nopeasti kuitenkin jo sijalle 11. Sade aiheutti kuitenkin sen, että lähtö keskeytettiin jo muutaman kierroksen jälkeen ja se uusittiin turva-auton takaa. Turva-auto tuli vielä toistamiseen radalle yhden kuljettajan kaataessa autonsa.

– Turva-auton poistuessa radalta kävin kovaa taistelua kuudennesta sijasta, jonka sitten lopulta saavutinkin. Tämä oli hieno sijoitus eikä voi olla muuta kuin tyytyväinen siihen näin kovatasoisessa joukossa.

Teksti: Juha Lahti / Salminen Racing tiedotus

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.