Rata

Paavo Tonteri. Kuva: British F4 Media

Paavo Tonteri tahkoi taas tulosta British F4 -sarjan neljäntenä kisaviikonloppuna, joka ajettiin Englannissa aurinkoisessa säässä Oulton Parkin radalla. Helsinkiläinen formulakuljettaja saalisti tasaisen varmoilla ajosuorituksillaan sarjassa itselleen tähän asti parhaimmat pisteet ja nousi tulokaskuljettajana upeasti tällä hetkellä koko sarjan viidenneksi.

Tonteri ajaa ensimmäistä vuottaan formulaluokissa brittiläisessä Double R Racing -tallissa. Nuorukainen on vuodesta 2014 lähtien kuulunut AKK Driver Academyn autourheilumaajoukkueen valmennusohjelmaan.

Tonteri saavutti Oulton Parkin Formula 4 -kisaviikonlopun kolmessa kisalähdössä hienosti sijat neljä, neljä ja kolme. Lisäksi Flying Finn nappasi itselleen Rookie-luokassa voiton sekä kaksi toista sijaa. Perjantain vapaissa harjoituksissa nuorukainen oli toiseksi nopein molemmissa harjoituksissa. Lauantain aika-ajossa Tonteri teki pienen taktisen virheen, jonka seurauksena tuloksena oli aika-ajojen neljäs sija. Tämä hankaloitti asemia kisalähtöihin, koska Oulton Parkin radalla ohittaminen on vaikeaa.

Podiumhaastattelussa Tonteri kuvasi kisaviikonlopun tunnelmiaan seuraavasti:

–  Onnistuin hankkimaan tänä viikonloppuna ihan kohtuullisesti pisteitä ja koska tavoittelen aina kärkisijoituksia, oli podiumille mukava päästä viimeisessä kisalähdössä, Tonteri totesi.

– En kuitenkaan ole täysin tyytyväinen tuloksiin, koska emme pystyneet näyttämään kaikkea vauhtia ja potentiaalia, jota meillä on. Tahdon saavuttaa ensimmäisen voittoni formuloissa pian ja aion tehdä kovasti töitä sitä varten.

– Voittamiseen tarvitaan racingissä välillä myös hieman hyvää onnea ja alkukaudesta sitä ei meillä aina ole ollut. Toivottavasti myös tarvittava onni löytyy jatkossa.

– Kaikki saadut pisteet auttavat minua kauden lopussa, kun sarjan sijoituksia ratkotaan.

British F4 -sarjassa ajetaan vielä kuusi kisaviikonloppua eri radoilla ja seuraava osakilpailu ajetaan Suomen juhannusviikonloppuna 22.-24.6.2018 Croft Circuit -radalla Keski-Englannissa. Sarjan sunnuntaiden kisalähdöt lähetetään myös nettiin streamattuina ja kilpailuja voi seurata British F4 -sarjan sivujen kautta: fiaformula4.com

Teksti: PT Racing

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla