Rata

Niko Kalliokoski tähtää autourheilun ammattilaiseksi. Kuva: AKK/Taneli Niinimäki

16-vuotias Niko Kalliokoski starttaa toiseen Rata-SM-kauteensa ensi viikonloppuna Ahvenistolla. Nuorella V1600-luokan kuljettajalla on tälle kaudelle jo kaksi osakilpailua allaan ennen SM-sarjan alkua.

Alahärmäläinen Kalliokoski on valmistautunut Rata-SM-kauteen testaamalla autoaan Botniaringin moottoriradalla huhtikuun lopulla, ja osallistumalla kansalliseen Botniarace-osakilpailuun sekä Riian Pohjois-Euroopan mestaruuskauden avaukseen toukokuussa.

– Tuleva Rata-SM-kausi tulee olemaan mielenkiintoinen. Kisat ovat erittäin tasaisia ja ennen kaikkea odotan rehtiä kisailua, tuumailee Kalliokoski.

Kalliokosken moottoriurheilu-ura starttasi monen muun ratakuljettajan tapaan kartingista kahdeksanvuotiaana. Miehellä on takanaan nyt vuosi V1600-luokassa, mistä muistona viime kauden kuudes sija Rata-SM-sarjan mestaruuspisteissä. Paras Rata-SM-sijoitus on tähän mennessä kolmas, mutta sitä nuori mies lähtee tälle kaudelle parantamaan entisestään.

– Kilpailijana olen voitontahtoinen ja periksiantamaton. Haluan kehittyä kuljettajana ja saada vaikka ammatinkin tästä, uhkuu Kalliokoski.

Syksyllä luokion toisen luokan aloittavan Kalliokosken nimi saattaa kuulostaa useamman moottoriurheilua seuranneen korvaan tutulta, eikä turhaan. Niko tosiaan on rallicrossista tutun Jere Kalliokosken serkku.

– Pienestä asti ollaan Jeren kanssa autojuttuja värkkäilty. Oikeastaan Jere minut tähän autourheiluun lopulta innostutti, kun houkutteli aloittamaan kartingin ja tässä sitä nyt ollaan, Kalliokoski paljastaa.

Rata-SM-kausi käynnistyy Ahveniston moottoriradalta tulevana viikonloppuna 16.-17. kesäkuuta.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla