Rata

Ilmari Korpivaara saavutti jo kolmannen peräkkäisen podiumsijan GT4 Central European Cup -sarjassa. Kuva: Kuva: Petr Fryba

Ilmari Korpivaara oli saksalaisen ajoparinsa Benjamin Mazatisin kanssa kolmas ja toinen viikonloppuna Red Bull Ringillä Itävallassa ajetussa rata-autoilun GT4 Central European Cup -sarjan toisena kilpailuviikonloppuna.

Ajoparille sunnuntain toinen sija oli jo kolmas perättäinen podiumsijoitus.

Kahden Red Bull Ringin podiumsijoituksen myötä ajopari nousi myös sarjapisteissä toiseksi.

”Kun suunnittelimme kilpailuviikonlopun strategiaa ajoparini kanssa, päätimme että hyvien pisteiden varmistaminen on prioriteetti yksi. Ensimmäisen voiton saavuttaminen tältä kaudelta näytti Red Bull Ringin radalla mahdollisesti turhan haasteelliselta tavoitteelta. Ratana Red Bull Ring on hyvin nopea, mikä ei ole KTM X-BOW GT4 -auton vahvuuksia”, Korpivaara kertoi.

Korpivaaran viikonloppu Red Bull Ringillä oli kuitenkin erittäin onnistunut, kun huomioidaan, että hän ajoi radalla ensimmäistä kertaa.

”Red Bull Ringin rata näyttää aluksi helpolta, mutta, kun aloitetaan hiomaan viimeisiä kymmenyksiä, muuttuu se paljon haastavammaksi”, Korpivaara totesi.

Lauantaiaamuna ajetuissa aika-ajoissa ajoparin kierrosajat oikeuttivat Mazatisin ajamaan kahdeksanteen lähtöruutuun ja Korpivaaran kuudenteen, Korpivaaran ollen paras KTM X-BOW GT4 -auto. Hyvä vire jatkui myös kilpailuissa ja Korpivaara pystyi kaventamaan eroa nopeimpiin autoihin.

”Pystyin pitämään hyvän vauhdin myös kilpailulähdöissä. Sunnuntaina toiseen kilpailuun lähdin kuudennesta lähtöruudusta ja ajovuoroni lopussa olin jo toisena”, Korpivaara iloitsi.

Seuraava osakilpailu ajetaan Saksassa Nurburgringin legendaarisella moottoriradalla kesäkuun lopussa. Tiukka kilpailu sarjapisteistä jatkuu ja mukaan on mahdollisesti tulossa lisää haastajia eri automerkeiltä.

GT4 Central European Cup – PRO AM – Standings (20.5.2018)
1 Marylin Niederhauser 74
2 Benjamin Mazatis 63
2 Ilmari Korpivaara 63
3 Rob Severs 60
4 David Klar 55
5 Patric Niederhauser 50
6 Jan Kasperlik 35
7 Luca Wollgarten 33
7 Moritz Oestreich 33
7 Laura Kraihamer 33
8 J”rg Viebahn 25
8 Piotr Chodzen 25
8 Antoni Chodzen 25
9 Nikolaj Rogivue 24
10 Maciej Dreszer 22
11 Franjo Kovac 16
11 Tomas Pekar 16
12 Micah Stanley 10
12 Alain Valente 10

Teksti: Ilmari Korpivaara tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla