Gulf Historic Race Cupin kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua ajetaan Vetelin Kemoralla 26.–27. toukokuuta. Kuva: Hannele Hatanpää

Suomen suurimpaan asfalttiratasarjaan, Gulf Historic Race Cupiin on ilmoittautunut tänä vuonna 233 ohjaajaa. Kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua ajetaan Vetelin Kemoralla 26.

–27. toukokuuta. Viikonloppu on täynnä ohjelmaa. Kilpastartteja on luvassa kaikkiaan kahdeksantoista ja lisäksi aika-ajot sekä warm-upit.

Sarjan pääluokkia ovat Historic erikoisvakio- ja GTS-autot, Historic vakio- ja GT-autot, Historic Formulat, Formula 4:set, Roadsportit, Subaru Sportit, entiset Special Saloonit eli SS1300:set, Locostit ja Mini Tonnit. Monet luokista jakautuvat lisäksi alaluokiksi ikäkauden ja moottoritilavuuden tai moottorin ja teho/painosuhteen mukaan.

Monipuolinen luokkakattaus tarjoaa jokaiselle jotakin. On kiihkeän ruuhkaisia Mini-lähtöjä, erittäin nopeita Formula 4:sia, entisajoista muistuttavia kilpa-autoklassikkoja, Keke Rosbergin aikoinaan lanseeraamia Subaru-kilpaurheiluautoja, runsaasti modifioituja Roadsporteja ja Locost-kitcareja. Automallien valmistusmaiden kirjo on hätkähdyttävä – mukana on merkkejä niin Yhdysvalloista, Euroopasta, Aasiasta kuin Venäjältäkin. Jonkun konepellin alta saattaa löytyä austraalialaistakin tekniiikkaa.

Historic Race Finland ry on organisoinut toimintaa ja ratakilpailuja historiallisille kilpa-autoille ja niistä kiinnostuneille autoentusiasteille vuodesta 1990 lähtien vaalien suomalaisia moottoriurheiluperinteitä.

Historic Race Cup 2018

26.-27.05.2018 Historic Race, Kemora, Veteli
30.06.-01.07.2018 Historic Race, Botniaring, Jurva
18.-19.08.2018 Historic Grand Race, Ahvenisto Race Circuit, Hämeenlinna
08.-09.09.2018 Historic Race Finals, Motopark, Virtasalmi

Teksti: Hannele Hatanpää

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.