Rata

Paavo Tonteri kipusi takaisin podiumille brittien F4-sarjassa. Kuva: British F4- Media, Double R Racing

Helsinkiläinen Paavo Tonteri todisti jälleen olevansa Flying Finn ja täräytti heti Iso-Britannian F4-sarjan lauantain ensimmäisessä kisalähdössä sijalle 3 ja tulokassarjan voittajaksi.

British F4 -sarjan kolmas osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna aurinkoisessa säässä Thruxtonin huippunopealla radalla.  Tonteri ajaa brittiläisessä Double R Racing-tallissa ja kuuluu suomalaisen AKK Driver Academyn autourheilumaajoukkueeseen.

Maailman kovatasoisimpiin pikkuformulasarjoihin lukeutuvassa Englannin F4 -sarjassa ajetaan tänä viikonloppuna sarjan kolmas osakilpailu. Thruxtonin moottoriradan erityispiirteiden ansiosta kilpailuissa nähdään kovia taisteluita ja ohitusjuhlia, koska kuljettajat saavat tällä radalla toistensa imussa ajamisesta suurta hyötyä ja ohittaminen on helppoa.

Aamun aika-ajossa Tonteri ajoi ykkössektorin pohjat mutta saman kierroksen toiseen sektoriin sattuneen pienen virheen takia sijoitus riitti vain aika-ajon neljänteen sijaan. Paavo Tonteri oli onnistuneen kisansa jälkeen tyytyväinen vahvasta paluustaan palkintopallille ja kuvasi podiumhaastattelussaan kisaa seuraavasti:

– Kilpailu oli melko tapahtumarikas. Sain kohtalaisen startin. Pystyin ohittelemaan ja nousemaan aina kolmannelle sijalle asti, mutta sitten Ayrton ohitti minut. Odotin tilaisuutta ohitukselleni, ja vihdoin viimeisellä kierroksella edessä oli hieman ohjelmaa ja pääsin takaisin kolmannelle sijalle. Vauhti oli todella hyvä, mutta emme olleet aivan oikeassa paikassa oikeaan aikaan taistellaksemme voitosta, selitti Tonteri.

– Donington Parkin kilpailussa menetin asemia mestaruustaistelussa, joten on mahtavaa tulla taas vahvempana takaisin. Tuntuu hyvältä olla taas podiumilla.

Tonterilla (vas) on mahdollisuus nousta palkinnoille vielä sunnuntain kilpailuissa. Kuva: British F4- Media, Double R Racing

Sunnuntaina ajetaan Thruxtonin osakilpailun toinen ja kolmas kisalähtö ja Tonteri starttaa molempiin kilpailuihin ruudusta kolme.

Kilpailuja voi seurata British F4 -sarjan sivujen kautta.

Teksti: PT Racing

Paavo Tonteri nousi podiumille ensimmäisessä Formula 4 -kisassaan Englannissa

Tonterille voitto Saksan avoimen mestaruussarjan finaalissa – nousi koko sarjan kolmanneksi

Tonteri uusi neljännen sijansa MM-kisoissa

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla