Rata

Juuso-Matti Pajurannan kilpailuviikonloppu jäi lyhyeksi Ranskassa. Kuva: Juuso-Matti Pajuranta

Trofeo Nazionale Abarth -sarjan kauden toinen kilpailuviikonloppu ajettiin Paul Ricardin radalla Ranskassa. Vuonna 2014 Juuso-Matti Pajuranta aloitti ensimmäisen Abarth-kautensa juuri Paul Ricardin radalta. Tällä kertaa sastamalalainen Pajuranta starttasi Ranskan viikonloppuun sarjan kakkospaikalta, kun hän ajoi Imolassa kaksi viikkoa sitten sijoitukset kolme ja kaksi.

Ranskassa kaasuteltiin vapaat harjoitukset perjantaina ja näissä Pajuranta oli lähes pitelemätön kellottaen pohja-aikoja koko harjoituksen ajan. Lopulta taululle jäänyt Pajurannan pohja-aika oli 0,7 sekuntia toiseksi nopeinta Cosimo Barberinia parempi. Lauantaina puolen päivän jälkeen vuorossa oli aika-ajo, joka ajetaan tänä vuonna Abarth-luokassa kahdessa osiossa. Ensin ajetaan 25 minuutin aika-ajo, josta kahdeksan parasta jatkavat toiseen aika-ajoon, joka kestää 15 minuuttia. Toisen aika-ajon tulosten perusteella kahdeksan kärki lähtee ensimmäiseen kilpailuun. Pajuranta ajoi aika-ajon ensimmäisestä osiosta itsensä helposti toiseen osioon, jossa hän piti paalupaikkaa hallussaan aivan loppumetreille asti, kunnes Italian Barberini paransi viimeisellä kierroksella aikaansa ja kiilasi Pajurannan edelle.

Sunnuntaina aamulla paikallista aikaa kello yhdeksän vuorossa oli Trofeo Nazionale Abarth -luokan ensimmäinen kilpailulähtö. Rata-alueelle oli luvattu kovaa vesisadetta sunnuntaille, mutta ensimmäisen kilpailun alkaessa sade oli vielä vähäistä. Rata oli kuitenkin sen verran kostea, että kilpailuun lähdettiin turva-auton perästä. Viimein kun turva-auto poistui radalta muutaman kierroksen jälkeen nousi Pajuranta nopeasti kilpailun kärkeen. Muutama kierros myöhemmin mies ajautui kurvissa hieman ajolinjan ulkopuolelle märälle radalle ja pyörähti radalta ulos aina ratavalliin asti. Pajuranta pääsi kuitenkin jatkamaan kilpailua, mutta putosi tuloslistalla aina kuudenneksi asti. Vaikka Pajuranta ajoi hyviä kierrosaikoja vielä kilpailun lopussakin, ei kiri riittänyt kuin viidenteen sijaan.

Ennen toista kilpailua Ranskassa kaatosade yllätti ja kilpailulähtö jouduttiin perumaan, kun radalla oli pahimmillaan jopa 15 senttimetriä vettä. Tämän hetkisen tiedon mukaan Ranskassa ajamatta jäänyt toinen kilpailulähtö siirrettäisiin kesäkuun puolessa välissä Italian Misanossa ajettavan osakilpailun yhteyteen.

– Koko viikonlopun oli hyvä kyyti ja varsinkin ensimmäisessä kilpailussa autokin toimi todella hienosti, mutta sitten lipesi hieman linjalta ja pyörähdin ulos radalta. Se kilpailu meni siinä sitten penkin alle ja toista ei päästy ajamaan turvallisuussyistä. Nyt seuraavaksi suunnataan katseet sitten Misanon viikonloppuun Abarthin osalta, Pajuranta kertasi viikonlopun jälkeen.

Teksti: Juuso-Matti Pajurannan tiedotus

Pajuranta toinen Imolassa

Pajuranta avaa kautensa Imolassa tänä viikonloppuna

Pajuranta värikkäiden vaiheiden jälkeen Trofeo Nazionale Abarth -sarjan toiseksi

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla