Rata

MMR Team joutui harmillisesti keskeyttämään tekniseen vikaan vain puoli tuntia ennen ruutulippua. Kuva: Tapani Teittinen

Endurance Cupin hallitseva mestaritiimi ja kauden ensimmäiseen osakilpailuun Botniaringin moottoriradalla paalupaikalta startannut MMR Team hallitsi yhdestä stop-and-go -rangaistuksesta huolimatta kauden avausosakilpailua sen ensimmäiset viisi tuntia, jonka jälkeen tiimin matka päättyi puoli tuntia ennen ruutulippua tekniseen vikaan.

MMR Teamin kilpakalustona toimineen Honda Civicin moottoriin iski vika, jonka takia kilpailu oli jätettävä kesken. MMR Teamin kuljettajina kauden avauksessa Botniaringillä toimivat Emma Mäkinen, Jaakko Karhu, Janne Laine, Petri Paimen, Kim Koski ja Juho Siekkinen. Kilpailun lopputuloksissa kuusihenkinen joukkue kirjattiin sijalle 11.

Kilpailussa toisen ajovuoron ajanut Emma Mäkinen harmitteli tiiminsä epäonnea kilpailun jälkeen.

– Harmi, että emme päässeet maaliin. Omalla ajovuorollani tein virheen, kun en tiennyt, että tankkausalueen läpi ei saanut ajaa pysähtymättä. Ajoimme tuolloin kärjessä, mutta rangaistuksen takia putosimme monta sijaa taaksepäin.

– Omani ja seuraavan ajovuoron aikana pääsimme jälleen kärkeen ja kaikki näytti hyvältä, mutta puoli tuntia ennen kilpailun loppua oli pakko keskeyttää, Mäkinen kertoi.

Toukokuinen helle pisti moottorien ohella myös kuljettajat autoissaan koville.

– Kuumuuden takia lyhensimme ajovuorojamme. Minun piti ajaa vielä kilpailun viimeinen puolituntia, mutta se jäi nyt tällä kertaa tekemättä. Auto tuntui hyvältä -etenkin, kun sain siihen kisan aikana tuntumaa.

– Kuumuus tosin verotti aika paljon voimia. Se yllätti. Omalla ajovuorollani turva-auto oli kahdesti radalla, siksi ajoin kokonaisen tunnin. Kyllä se ajaminen alkoi jo jossain kohtaan tuntua. Autossa oli todella kuuma. Helteellä tunti on pitkä aika, Mäkinen totesi.

“Helteellä tunti on pitkä aika”, valaisi Emma Mäkinen lämpimän kelin haasteita. Kuva: Tapani Teittinen

Nuoren naisen Endurance-kokeilu oli sen verran positiivinen, että jatkoa lienee tulevaisuudessa luvassa.

– Lyhyempiin SM-lähtöihin verrattuna tämä oli kiva kokemus. Sain ajaa paljon kisakierroksia ja lajin yhteisöllisyys oli myös mukava kokemus, vaikka se oma moka vieläkin harmittaa, Emma ruoti itseään.

Endurance Cup jatkuu kesäkuun 9. päivä Kemoran moottoriradalla Vetelissä.

Tulokset, Endurance Cup, Botniaring, Jurva:

1. Joyride Racing 149 kierrosta
2. NAP Racing  148 kierrosta
3. KMH Speed Limit 148 kierrosta.
….
11. MMR Team 133 kierrosta

Teksti: Marko Mäkinen

Emma Mäkinen Endurance Cupin rata-avaukseen Jurvaan “Hyvä juttu päästä ajamaan hallitsevaan mestaritiimiin”

MMR Teamille kolmas Endurance-mestaruus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla