Rata

Simo Laaksosen ensimmäinen GP3-kausi starttasi epäonnisesti.Kuva: Zak Mauger/GP3

Campos Racingin Simo Laaksosen ensimmäinen kausi GP3-luokassa käynnistyi epäonnisesti. Aika-ajossa ruutuun seitsemän ajanut marttilalaiskuljettaja joutui ajamaan lämmittelykierrokselta ratavarikolle, koska hänen mekaanikkonsa oli unohtanut auton ilmanottoaukkoon asennetun jäähdyttimen paikoilleen.

Suomalaiskuljettajan lähtöruutu jäi tyhjäksi, koska Laaksonen joutui huoltotoimenpiteiden takia starttaamaan koko joukon perään ratavarikolta.

– Harmittava virhe, jonka jälkeen ei ollut enää mitään tehtävissä. Se on ollutta ja mennyttä. Varikolta lähdettäessä mahdollisuudet pisteille ovat yleensä vähäiset ja niin tälläkin kertaa. Kilpaa sain ajaa ja vähän ohitellakin. Sain kisakokemusta ja kokemusta myös renkaan pidon rajoista ja kestävyydestä. Siinä ne päivän positiiviset asiat, Laaksonen summasi kilpailun jälkeen.

Laaksonen nousi kahdenkymmenen auton joukossa viimeiseltä sijalta lopputuloksissa sijalle 15.

– Alkuun ehkä tuli reviteltyä liikaa ja yritettyä, joten ajoin ylikovaa. Renkaat kuumenivat ja kisan puolivälissä jouduin hiljentämään vauhtiani, jotta renkaat olisivat kestäneet maaliin asti. Lopussa pääsin taas hyvään kisavauhtiin.

Viikonlopun toiseen starttiin suomalaiskuljettaja lähtee tekemään vähintäänkin samanlaista nousua kuin tänään.

– Yritetään nousta se mikä pystytään. Toivottavasti huomenna pääsen starttaamaan lähtöruudustani ja kokeilemaan ensi kertaa kisastarttia käsikytkimen avulla. Aiemmissa luokissa kytkintä hoidettiin aina jalalla, mutta tässä autossa kytkintä käytetään kädellä.

– Veikkaan, että huomisessa kisassa pääsy aika-ajosijalleni (7) on tiukassa, mutta yritetään, Laaksonen lupaa.

Formuloiden GP3-sarjan viikonlopun toinen 30 minuutin mittainen kilpailu käynnistyy Barcelonassa huomenna sunnuntaina klo 11.25 Suomen aikaa.

GP3, Barcelona, lauantain tulokset:

1. Nikita Mazepin (RUS) ART Grand Prix 34:53,480
2. Anthoine Hubert (FRA) ART Grand Prix + 3,649
3. Callum Ilott (GBR) ART Grand Prix + 7,143
….
15. Simo Laaksonen (FIN) Campos Racing + 36,628

Teksti: Marko Mäkinen

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla