Rata

APR Competitionin tiimi lähtee hakemaan viime vuoden kaltaista marssijärjestystä kärjen osalta. Kuva: Baltic Touring Car Championship

APR Competitionin Legends-tiimi aloitti Suomen mestaruuskautensa alavireisesti viime viikonloppuna Botniaringin radalla. Tänä viikonloppuna tiimin kuljettajat Johan Ahokas, Mathias Hertén ja Philip Miemois lähtevät Latviaan hakemaan takaisin paikkojaan kärkimiesten joukossa.

Pohjois-Euroopan mestaruussarjan avausosakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Bikerniekin nopealla radalla Riian kaupungin laitamilla. Tänä vuonna mestaruussarja on houkutellut entistä enemmän suomalaisia mukaan, kun yli puolet kilpailijoista ajaa siniristilipun alla. Yksi heistä on APR Competitionin tiimin Mathias Hertén, jolle avausosakilpailu Botniaringillä oli suuri pettymys. Mies on Legends Trophy -sarjapisteissä viime viikonlopun jälkeen viidentenä. Hertén on peräänkuuluttanut hakevansa pelkästään voittoja tältä kaudelta, joten Riiassa mies on tosipaikan edessä.

Nuorelta Philip Miemoisilta on lupa odottaa kovia otteita tällä kaudella, joskin myös Miemoisille kauden avaus oli lievä pettymys. Mies on Suomen Trophy-sarjan jaetulla kahdeksannella sijalla tasapisteissä Jesse Vartiaisen kanssa.

Johan Ahokkaalla kauteen valmistautuminen kärsi työkiireiden vuoksi, mikä näkyi myös avausosakilpailun tuloksissa. Jarruongelmista kärsinyt mies oli kaikkea muuta kuin tyytyväinen tulostasoonsa. Ahokkaan autoon on Riian viikonloppua varten vaihdettu moottori ja rakennettu jarrut kokonaan uudestaan. Mies lähtee optimistisin ajatuksin kohti viikonloppua.

– Ajelin tänään uusia renkaita ja konetta sisään, kävin pari kertaa testaamassa. Pitäisi kiristää pari sekuntia pois kierrosajasta, mutta tehdään tässä vielä muutamia säätöjä niin eiköhän ne siitä lähde, lupaili Ahokas torstain vapaiden harjoitusten jälkeen.

Riian Pohjois-Euroopan mestaruussarjan avausosakilpailun aika-ajot ajetaan Legends-luokan osalta jo perjantaina kahdessa ryhmässä alkaen klo 16.30. Lauantaina ajetaan kaksi kilpailulähtöä klo 11.20 ja klo 13.45 ja sunnuntaina viimeinen kilpailulähtö klo 12.00.

Pohjois-Euroopan mestaruussarjaan kuuluvat Riian osakilpailun lisäksi Pärnun osakilpailu 30.6.-1.7. ja sarjan päättävä Alastaron osakilpailu 22.–23.9.

Lauantain livelähetys

Sunnuntain livelähetys

Facebook-sivut tapahtuma + järjestäjä.

Teksti: APR Competitionin tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla