Rata

Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarja jatkuu nyt viikonloppuna Thaimaan Buriramin Changin kansainvälisellä radalla ajettavilla kahdella seuraavalla kilpailulla. Kuva: FotoSpeedy / Leipert Motorsport

Kuukausi sitten kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen saavuttivat kaksi palkintokorokesijoitusta Malesian Sepangin radalta kahdella ajetussa Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan avausosakilpailuista.

Nyt lauantaina ja sunnuntaina kaksikko aikoo jatkaa kilpailukauttaan samanlaisilla tavoitteilla, kun sarjan kaksi seuraavaa osakilpailua ajetaan Thaimaan Buriramin kaupungin Chang Circuitin kansainvälisellä kilparadalla.

Sarjan kymmenenvuotisen historian ensimmäinen kokonaan suomalainen autokunta on käyttänyt kuluneet viikot tiukasti keskittymistä hakien. Erinomaisesti sujuneen avausosakilpailuviikonlopun jälkeen Puhakka on tiukasti analysoinut autourheilu-uransa ensimmäisiä niin sanotulla GT-autolla ajettuja kilpailuja ja Eskelinen on viihtynyt Espanjan golf-kentillä rentoutta tuleviin suorituksiinsa etsien. Vaikka Malesiassa kumpikin kuljettaja ajoi lähes täydelliset suoritukset, jäivät he silti 50 minuutin mittaisen kilpailun luokkavoitosta vain 2,8 sekuntia. Näitä lukemia saksalaisen Leipert Motorsportin 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO -autolla ajava kaksikko lähtee kuromaan umpeen.

– Täällä Thaimaassa eletään vuoden kuuminta aikaa ja sen myötä paahtava aurinko on tehnyt päivistä erittäin kuumat. Täällä rata-alueella ei juurikaan tuule, joten olo on kuin saunassa istuisi. Lisäksi tämäkin kilparata on minulle täysin uusi, joten haastetta tulee riittämään. Onneksi kuitenkin tiimikaverillani Mikko Eskelisellä on kilpailukokemusta tältäkin radalta ja sitä hyödyntäen lähdetään uusia haasteita selättämään, Puhakka kertoo.

– Vuosi sitten pääsin nopeasti samalle kartalle tämän kimurantin radan kanssa ja sen myötä pääsin kaksi kertaa juhlimaan palkintokorokkeen kolmatta sijaa. Kuukausi sitten Malesiassa Juuso näytti osaamistaan ja pystyi erinomaisesti vastaamaan Lamborghinin tehdastiimien autokuntien vauhtiin. Uskon, että Juuso jatkaa samanlaisella suoritustasolla huolimatta siitä, että hän ei ole tälläkään radalla aikaisemmin kilpaillut. Kokemustani hyödyntäen lähdemme parantamaan minun vuoden takaisia sijoituksia ja sitä kautta nousemaan sarjapisteissäkin kolmannelta sijalta ylöspäin, Eskelinen jatkaa.

Thaimaan osakilpailujen harjoitukset ajetaan perjantaina. Lauantaina edessä on ensiksi aika-ajot ja siihen perään ensimmäinen osakilpailu, joka käynnistyy Suomen aikaa klo 9. Sunnuntain toinen lähtö käynnistyy Suomen aikaa klo 6.50. Kummastakin osakilpailusta on nähtävissä Live-Stream-lähetys Lamborghini Squadra Corsen Facebook-sivuilla.

Buriramin osakilpailuja odotellessa ovat aikaisemmat Malesian Sepangin osakilpailut katsottavissa koostelähetyksinä C Moresta:
– to 10.05.2018 – C More MAX klo 23:00
– pe 11.05.2018 – C More Sport 2 klo 12:10
– la 12.05.2018 – C More MAX klo 21:00
– su 13.05.2018 – C More MAX klo 13:50
– ma 14.05.2018 – C More Sport 2 klo 20:35
– pe 18.05.2018 – C More Sport 2 klo 20:00

Suomalaiskuljettajat valmistautuivat Malesian tropiikin avausosakilpailuihin:

Epävirallinen sarjatilanne 2/12 osakilpailua, PRO-AM -luokka, top-4:
1. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), 28 pistettä
2. Akihiro Asai (JPN) & Evan Chen (TPE), 25 pistettä
3. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), 23 pistettä
4. Prabakaran Kumar (MAS) & Cedric Sbirrazzuoli, 16 pistettä

Teksti: Jani Kekoni / Mikko Eskelisen ja Juuso Puhakan tiedottaja

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla