Rata

Simo Laaksonen. Kuva: Joe Portlock / GP3 Series Media Service

Formuloiden GP3-luokan kausi käynnistyy tulevana viikonloppuna Barcelonan moottoriradalla Espanjassa. Espanjalaisen Campos Racingin väreissä ajava suomalaiskuljettaja Simo Laaksonen, 19, valmistautuu debyyttiinsä luottavaisena.

Laaksonen sai ajettua kevään ennakkotestit suunnitelmien mukaisesti ja kauteen valmistama ajosimulaattoriharjoitus on myös jo onnistuneesti takana.

– Sain eilen maanantaina ajettua viikonloppua varten valmistavan simulaattoriharjoituksen tiimini päämajassa Valenciassa onnistuneesti päätökseen, joten ihan hyvillä mielin viikonloppua kohden valmistaudutaan. On mukavaa, kun pitkä odotus on ohi ja pääsee vihdoin ajamaan kilpaa, Laaksonen hymyilee.

GP3-luokkaa ajetaan Formula ykkösten viikonloppuna kilpailutapahtumien yhteydessä, joka tuo ensikertalaiselle oman mausteensa. GP3 on näyteikkuna, jollaisesta Laaksosella ei ole aikaisempaa kokemusta.

– En ole aiemmin ollut näin isoissa karkeloissa mukana. F1-ympäristö tuo vain lisää fiilistä. Saimme ajettua kevään testit suhteellisen puhtaasti läpi. Muutamia pieniä ongelmia pariin otteeseen kohtasimme, mutta ne ovat voitettu kanta. Koko Campos-tiimi lähtee ensimmäisestä osakilpailusta alkaen hyvillä fiiliksillä kilpailemaan palkintopalli- ja pistesijoituksista.

Laaksonen sanoo, että kauden viimeisissä Barcelonan moottoriradalla ajetuissa testeissä Campoksen teemana oli hakea kisapituuksiin vauhtia.

– Tässä onnistuimme mielestämme hyvin. Toki se tiedetään, että testit ovat testejä ja vasta kilpailutilanteessa näimme kaikkien todellisen vauhdin. Veikkaan, että kun aloitamme tosissamme ajamaan kilpaa ja ohittelemaan niin renkaiden kestävyyden hallitseminen on oma maailmansa ja se tuo mukanaan uusia haasteita.

Ennen debyyttiviikonloppuaan Laaksonen ei halua vielä tulostavoitteista puhua.

– Testeissä pärjäsin rookie-kuljettajien joukossa hyvin. Mielestäni hyvä ja tavoitteellinen lähtökohta Barcelonaan olisi se, että pystyisin viikonloppuna jatkamaan siitä, mihin testeissä jäin.

– Kun saan kisapituuksien vauhdissa otettua vielä yhden askeleen eteenpäin, niin se olisi jo kova juttu totta kai. Kun tässä kauden mittaan auto tulee tutuksi ja kehityn kuljettajana, niin sen jälkeen niitä tuloksiakin rupeaa automaattisesti syntymään. Vastus tässä luokassa on kova ja vuoden minua kokeneempi, mutta periksi ei tietysti anneta, Laaksonen lupaa.

Formuloiden GP3-sarjan ensimmäinen harjoitus ja aika-ajo ajetaan Barcelonan moottoriradalla tulevana perjantaina. Kauden ensimmäinen kilpailu on vuorossa lauantaina ja toinen kilpailustartti sunnuntaina. Sarjassa ajetaan kaikkiaan 18 osakilpailua.

GP3-aikataulu Barcelona:

(ajat Suomen aikaa)

11.5. perjantai klo 10:30: harjoitukset, 45 minuuttia

11.5. perjantai klo 18:50: aika-ajot, 30 minuuttia

12.5. lauantai klo 11:15: kilpailu, 40 minuuttia

13.5. sunnuntai klo 11:25: kilpailu, 30 minuuttia

GP3-kalenteri 2018:

11.-13.5. Barcelona, Espanja

22.-24.6. Paul Ricard, Ranska

29.6.-1.7. Red Bull Ring, Itävalta

6.-8.7. Silverstone, Iso-Britannia

27.-29.7. Hungaroring, Unkari

24.-26.8. Spa-Francorchamps, Belgia

31.8.-2.9. Monza, Italia

28.-30.9. Sotshi, Venäjä

23.-25.11. Abu Dhabi, Arabiemiraatit

Teksti: Marko Mäkinen, Simo Laaksosen tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla