Rata

Jukka Lagerstedt. Kuva: Harri Joensuu

Jukka Lagerstedtin osalta lauantaina ajettu kansallinen Botniarace ”testikisa” on takana. Mies on testimielessä kilpailuun tyytyväinen.

Osallistujamäärältään Formula Ford -luokan kisa oli tiimille pettymys, kun ennakkotiedoista poiketen kisaan ei osallistunut Lagerstedtin ja Elias Niskasen lisäksi muita kuljettajia.

Lagerstedtin tiimi keskittyi ainoastaan keräämään tarvittavaa dataa Formula Ford Duratecista. Tynkäkisaksi muodostuneesta päivästä otettiin kaikki irti, hakemalla autoon alustan ja siipien säätöjä. Päivän aikana Lagerstedtin kierrosaika parani aamun Warm Up:sta viimeiseen finaaliin yli 10s/kierros ja pikku hiljaa löytyi kierrosten tasaisuus. Kilpailu ajettiin tarkoituksellisesti vanhoilla renkailla.

– Aikaa edellisestä Botniaringin kisasta oli kohdallani ehtinyt kulua liki 25 vuotta ja silloin ajettiin lyhyttä rataa. Toki vuonna 2015 oli pieni kokeilu Legends-autolla. Tuolloin kisa päättyi teknisen vian seurauksena keskeytykseen. Eipä siis paljon ole kilometrejä Botniaringillä ehtinyt ajaa. Näin ollen Botniarace päivän tulokseen voi olla testimielessä tyytyväinen, toteaa Lagerstedt.

– Autossa on myös ylipainoa, jonka poistaminen on suhteellisen yksinkertaista, mutta itse kuljettajan ylipainon pudottaminen ennen ensimmäistä varsinaista SM-kilpailua (Rata-SM) Ahvenistolla 16.-17.2018, onkin jo hiukan enemmän työtä vaativa prosessi. Ajosuoritusten jälkeen olo oli kuin Nigel Mansell:lla viimeisillä ajovuosillaan. Tässä iässä on entistä enemmän panostettava fyysisen kunnon merkitykseen ja painon hallintaan, jatkaa Lagerstedt.

Elias Niskanen ajoi odotetusti ”testikisan” voittoon ja Lagerstedtille itselleen jäi tuntemukseksi Ayrton Sennan ikimuistoisen lausahduksen mukaisesti: ”Toiseksi tullut on ensimmäinen hävinnyt”.

Teksti: Gran Turismo Finland ry Tiedotus

Lagerstedt mukaan Formula Fordin SM-sarjaan

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla