Rata

Mathias Hertén ei yltänyt kärkisijoille Botniaringin avausosakilpailussa. Kuva: APR Competitionin tiedotus

Legendsien Trophy-mestaruussarja alkoi lauantaina Botniaringin jopa talvisissa olosuhteissa. APR Competitionin tiimille päivä oli suuri pettymys, kun paras tiimin sijoitus oli kärkisijoihin tottuneella tiimillä vasta viides.

Mathias Herténin tuloksena päivän kilpailuista olivat viides ja kuudes sija. Mies ei ollut ollenkaan tyytyväinen lauantain saldoon, ja rengaspaineiden säätö oli hakusessa koleiden olosuhteiden vuoksi.

– Oli todella vaikea viikonloppu. Säädöt olivat vielä hakusessa, enkä vieläkään ole tyytyväinen. Molemmissa erissä oli ongelmia rengaspaineiden kanssa kylmästä asfaltista johtuen. Tästä ei voi muuta kuin parantaa. Nyt nokka kohti seuraavia kisoja Riiassa, mietti Hertén.

Tiimipäällikkö ja kilpakuljettaja Johan Ahokkaan viikonloppu kääntyi pannukakuksi kovien odotusten jälkeen. Ahokkaan aika-ajot menivät miehen mukaan sisäänajeluksi aamuisien jarruongelmien vuoksi, mikä siivitti miehen vasta kymmenenteen lähtöruutuun. Ensimmäisestä kilpailusta miehelle irtosi yhdeksäs sija, ja toinen kilpailu päättyi 14. sijaan jarrujen petettyä uudemman kerran.

– Ei jäänyt paljon jälkipolville kerrottavaa tästä päivästä. Oli vähän ongelmia jarrujen kanssa aamulla ja toisessa kisalähdössä. Tehdään uudet jarrut seuraavaan kisaan Riiassa ja pistetään vähän tuoreempaa konetta keulille. Kärki meni tänään kyllä todella kovaa, ei ollut mitään asiaa sinne. Tästä on suunta vain ylöspäin. Tehdään kotiläksyt hyvin ennen Riikaa niin eiköhän siellä olla taas kärkikahinoissa mukana, toivoi Ahokas.

– Koko tiimi oli tänään vähän talviunilla vielä, ei saatu parasta tulosta aikaiseksi tänään. Riika on ensi viikolla jo ja nämä kisat loppuivat tänään, joten huomenna on hyvää aikaa laittaa autot kuntoon Riikaa varten, Ahokas suunnitteli.

Kolmas tiimin alla ajanut kuljettaja Philip Miemois sijoittui molemmissa kilpailuissa kymmenenneksi.

Teksti: APR Competitionin tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla