Rata

Kuva: Petr Fryba

Ilmari Korpivaara oli neljäs ja toinen viikonloppuna Autodrom Mostin radalla Tsekeissä ajetussa rata-autoilun GT4 Central European Cup avauskilpailussa.

Tänä vuonna Euroopan radoille GT4-luokkaan siirtynyt Ilmari Korpivaara ajoi ensimmäisen GT-autokilpailunsa viikonloppuna Autodrom Mostin radalla Tsekeissä käynnistyneessä GT4 Central European Cup -sarjassa.

Korpivaaran ajoparina on saksalaisen Benjamin Mazatis ja ajokalustona Reiter Engineering teamin KTM X-BOW GT4 -auto. Erinomaisen nousujohteisen viikonlopun päätteeksi ajopari ajoi sunnuntain kilpailulähdössä podiumille sijoittuen toiseksi.

Mostin kilpailuviikonloppu alkoi perjantain kahdella 60 minuutin vapailla harjoituksilla, jossa Korpivaaralla oli paljon uusia asioita opittavana. Ensimmäinen kerta KTM X-BOW GT4 -autolla kuivalla ja vieraalla radalla oli suuri haaste. Harjoitusten edetessä kierrosajat paranivat lupaava vauhtia.

– Videoiden ja datojen intensiivinen analysointi oli perjantaina tärkeä osa ajon kehittämistä, Korpivaara toteaa.

Lauantai aamuna ajetuissa aika-ajoissa ajoparin kierrosajat oikeuttivat yhdeksänteen ja kymmenenteen lähtöruutuun.

– Vaikkei aika-ajon sijoitus ollut kovin hyvä, on hienoa huomata eron kaventuneen kärkeen, Korpivaara iloitsee.

Lauantain kilpailulähdössä yhdeksännestä ruudusta lähteneet Korpivaara ja Mazatis paransivat sijoitustaan kilpailussa kolmella sijalla, sijoittuen yhteistuloksissa seitsemänneksi. Ajoparin varikkopysähdyksen kuljettajavaihdoksessa aikaa kului vielä hieman ihanneaikaa enemmän, mutta nopeus radalla parani jo lupaavasti.

Sunnuntain kilpailulähdössä kymmenennestä ruudusta maaliin toiseksi nouseminen yllätti niin kanssakilpailijat kuin katsojatkin. Ajopari harjoitteli kuljettajanvaihtoa ja sen yksityiskohtia, mikä näkyi parantuneena nopeutena. Kuljettajanvaihdoksen onnistumisen lisäksi Korpivaara pystyi edelleen parantamaan vauhtiaan radalla ja saavuttamaan kilpailussa kolmanneksi nopeimman kierrosajan, joka osoittaa voimakasta kehitystä perjantain testeihin verrattuna.

– Perjantain testeissä vauhti oli vielä hieman hukassa, mutta päättäväisellä ja ahkeralla työnteolla vauhti saatiin paranemaan huomattavan paljon. Lauantain aika-ajon sijoitukset eivät ainakaan helpottaneet kilpailulähdöissä pärjäämistä. Olen kuitenkin hyvin tyytyväinen viikonlopun tulokseen, sillä kehityksen määrä oli valtavaa, totesi Korpivaara.

Seuraavan kerran ajopari nähdään radalla toukokuussa Itävallan Red Bull Ringillä.

– Tällä kehityspolulla Itävallassa voittaminen on hyvinkin mahdollista, Korpivaara kertoo hymyillen.

Teksti: Ilmari Korpivaara tiedotus

Ilmari Korpivaaran tähtäimessä seuraavaksi Euroopan radat

Ilmari Korpivaara hyvässä vauhdissa Falkenbergin osakilpailussa – Viikonlopun saldona voitto ja kakkossija

Ilmari Korpivaaralla voittoisa viikonloppu Solvallassa: “Onnistunut kilpailu”

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla