Rata

Pajuranta pääsi juhlistamaan viikonloppua podiumille. Kuva: Pasi-Matti Pajuranta

Sastamalalainen Juuso-Matti Pajuranta avasi kilpailukautensa tänä viikonloppuna Imolan radalla Italiassa Trofeo Nazionale Abarth-luokassa. Teknisten ongelmien sävyttämän viikonlopun jälkeen mies taisteli tiensä kilpailun toiselle sijalle.

Vapaat harjoitukset ajettiin Imolassa lauantaina aamupäivällä.

Pajuranta kärsi teknisestä ongelmasta koko harjoituksen ajan vaikka kävikin varikolla useasti korjauttamassa vikaa. Mekaanikot vaihtoivat osia ja luulivat löytäneensä vian ennen aika-ajoa, mutta sama ongelma toistui, ja Pajurannan auton maksimikierroksista puuttui 30 prosenttia. Sastamalalainen onnistui silti ajamaan itsensä aika-ajossa neljänneksi.

Sunnuntaina aamulla ajettiin ensimmäinen kilpailulähtö ja viimein tiimin mekaanikot olivat saaneet auton kuntoon. Pajuranta otti hyvän lähdön, mutta ei pystynyt parantamaan sijoitusta vielä lähdössä. Lähes tulkoon koko kilpailun kärkinelikko ajoi aivan peräkanaa, mutta sijoitukset pysyivät samana. Viimeisellä kierroksella Pajuranta onnistui ohittamaan ruotsalaisen Robin Appelqvistin ja nousi kilpailun kolmanneksi.

Toiseen kilpailulähtöön lähdettiin ensimmäisen kilpailun kahdeksan kärjen osalta käännetyssä lähtöjärjestyksessä. Imolassa alkoi kuitenkin satamaan vettä ennen toista lähtöä ja kilpailuun startattiin turva-auton perästä. Turva-auton perästä lähdettäessä muutama kuljettaja hieman varasti ja ehtivät jo ohittamaan sastamalalaisen, joka kuitenkin otti paikkansa takaisin heti ensimmäisessä mutkassa. Pajuranta nousi melko nopeasti kärkinelikkoon, missä alettiin ajamaan jälleen tiukkaa kilpailua. Välillä sastamalalainen jo johtikin kilpailua, mutta ruutulipun heiluessa järjestys oli Cosimo Barberini, Juuso-Matti Pajuranta ja Andrea Mabellini.

– Jos miettii lauantain epäonnea auton tekniikan kanssa niin siihen nähden hyvä suoritus, mutta harmittaahan se, kun menettää tärkeitä pisteitä. Barberini on nyt seitsemäntoista pisteen johdossa sarjassa, kun voitti molemmat kilpailut ja ajoi aika-ajossa paalulle, toisen kilpailun nopeimman kierroksen ajanut Pajuranta kertasi.

Trofeo Nazionale Abarth-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan kahden viikon päästä Ranskan Paul Ricardin radalla, jossa ajetaan tänä vuonna myös F1-kilpailu.

Teksti: Juuso-Matti Pajurannan tiedotus

Juuso-Matti Pajuranta ulosajon jälkeen kolmas

Juuso-Matti Pajuranta Italian turismo- sarjan avausosakilpailussa Adriassa toinen

Pajuranta avaa kautensa Imolassa tänä viikonloppuna

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla