Rata

Legendsit ovat jo monena vuonna olleet Rata-SM-sarjan runsaslukuisin luokka. Kuva: AKK/Taneli Niinimäki

Rata-SM-sarjaan on ilmoittautunut 58 kuljettajaa kaudelle 2018. Määrä on 15 kuljettajaa suurempi kuin edellisvuonna, ja esimerkiksi V1600 ja Legends-luokissa nähdään taas pitkälti yli toistakymmentä osanottajaa.

Uudistunut The Gran Turismo -luokka keräsi myös ennätysmäärän kuljettajia.

Rata-SM-sarjaan ilmoittautuneiden määrä nousi 15 kuljettajalla kaudesta 2017, mitä voidaan pitää positiivisena kehityksenä rata-autoilun SM-sarjalle. Kun osakilpailujen osanottajalistoihin lisätään sarjan ulkopuoliset kuljettajat, saadaan tälläkin kaudella jännittää runsaslukuisia kilpailulähtöjä.

Legends-luokka keräsi odotetusti eniten sarjakuljettajia edellisvuosien tapaan. Ilmoittautuneiden määrä on tällä hetkellä 22, mutta esimerkiksi sarjan ulkopuoliseen Botniarace-ratakilpailuun on ilmoittautunut jo 35 Legends-kuljettajaa.

V1600-luokassa nähdään runsaslukuisia ja jännittäviä kilpailulähtöjä, kun sarjaan on ilmoittautunut peräti 19 kuljettajaa. Kohua herättäneen The Gran Turismo -luokan listoilta löytyy 12 nimeä, mikä on yli tuplasti enemmän viime vuoteen verrattuna. Formula Fordien osanottajamäärä on vielä toistaiseksi neljä kuljettajaa.

Viime kaudella kisailtiin kahden eri sarjan voimin, kun pisteitä jaettiin Rata-SM:n lisäksi FTCC-sarjassa. Tälle kaudelle panostettiin puhtaasti Rata-SM-sarjaan, joka ajetaan tänä vuonna kokonaan kotimaan moottoriradoilla. Kansainvälistä yhteistyötä on tiivistetty, ja mm. V1600 ja Legends-luokat kilpailevat tällä kaudella Rata-SM-sarjan lisäksi Pohjois-Euroopan (NEZ) mestaruussarjoissa, jotka puolestaan ajetaan Suomen lisäksi Baltian radoilla.

Rata-SM-sarjassa nähdään monia edelliskaudelta tuttuja nimiä, mutta luokat ovat saaneet myös uusia haastajia mukaan riveihin. Rata-SM-sarja käynnistyy tänä vuonna edellisvuosia myöhemmin, kun Ahveniston moottoriradalla juhlitaan kauden avajaisia viikkoa ennen juhannusta 16.-17. kesäkuuta.

Teksti: Rata-SM

Rata-SM-sarjan The Gran Turismo -luokan promoottori Teppo Laukkanen: ”Tuntuu, että olemme tekemässä suomalaista rata-ajon historiaa”

Rata-SM-sarjaan ilmoittautunut Mathias Hertén: ”Ainoa tavoite tulevalle kaudelle on mestaruus”

RATA-SM-sarjan kalenteri 2018 julkaistiin

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla