Rata

Rory Penttinen tiimeineen sijoittui kolmanneksi Blancpain GT SERIES endurance cupissa Monzassa. Kuva: Rory Penttisen Tiedotus

Rory Penttisen ja hänen tiiminsä kauden aloitus johti kunnioitettavaan kolmanteen sijaan Blancpain GT SERIES endurance cupissa Monzassa viime viikonloppuna.

Penttinen kilpaili saksalaisen Rinaldi Racing tallin upouudella Michelotto-korisella Ferrari 488GT3:lla, jolla oltiin ehditty ajaa vain pari testiä oikeiden säätöjen löytämiseksi ennen kisaviikonloppua. Suomalainen näytti osaamistaan jo toisessa vapaassa harjoituksessa ja oli AM-luokan ylivoimaisesti nopein kuski ja kaikkien 54 auton vertailussa sijalla 22.

Pierre Ehret aloitti kisan, ja tiimi ajoi neljännellä sijalla, kun Penttinen aloitti oman urakkansa. Mies nosti tiimin piikkipaikalle, mutta johtoasema hukkui epäonnistuneeseen varikkopysähdykseen. Rick Yoon toi Ferrarin maaliin kilpailun lopuksi kolmannelle sijalle.

Penttinen oli oman stinttinsä lopussa yksi radan nopeimmista ja ajoi AM-luokan nopeimman kierrosajan. Monzan kilpailu ennustaa suomalaiselle hienoa kautta 2018 ja menestystä koko uralle endurance racingin GT-tasolla.

Seuraava osakilpailu ajetaan Silverstonessa 18.-20. toukokuuta.

Teksti: Rory Penttisen Tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla