Rata

Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen pääsivät juhlimaan palkintokorokkeelle luokkansa hopeasijaa. Kuva: Jani Kekoni

Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen ajoivat hopeasijalle Lamborghini Super Trofeo -ratasarjan Malesian toisessa osakilpailussa. Voitto jäi vain reilun kahden sekunnin päähän.

Ensimmäistä kilpailukauttaan GT-autojen kansainvälisessä Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjassa viettävä kirkkonummelainen Juuso Puhakka, 19, teki vahvan debyytin samaista sarjaa jo viidettä vuotta ajavan jyväskyläläisen Mikko Eskelisen, 45, kanssa.

Kaksikko nappasi palkintokorokesijoitukset kummastakin Malesian Sepangin radalla ajetusta 50 minuutin mittaisesta kilpailusta. Lauantaina kaksikko juhlisti pronssisijaa ja tänään, huikean taistelun jälkeen, heidät palkittiin PRO-AM-luokan hopeisilla palkinnoilla. Yleiskilpailussa sarjan ainoat suomalaiset olivat neljänneksi nopeimpia.

Kilpailu sai dramaattisen alun kun paalupaikalla ollut suomalaisten australialaiset tallitoverit joutuivat teknisen vian seurauksena keskeyttämään kilpailun ennen kuin se ehti edes alkaa. Vika auton polttoainejärjestelmässä pakotti heidät lähtöruudusta sivuun ja näin kakkosruudusta startannut Puhakka olikin yllättäen paalupaikalla. Lähtöhässäkässä Juuso valitsi hieman väärän ajolinjan ja putosi Lamborghinin tehdastiimin tuella ajavien autojen jälkeen kolmanneksi, minkä sijan hän piti aina kuljettajan vaihtoon saakka.

Omalla ajovuorollaan Eskelinen onnistui puolustamaan Juuson ajamaa PRO-AM-luokan kärkisijaa aina viimeisille kierroksille saakka, mutta joutui lopulta antautumaan japanilaisen Takeshi Matsumoton ja Toshiyuki Ochiain autokunnalle, jotka lopulta saapuivat maalilipulle vain 2,725 sekuntia luokkavoittajia perässä. Puhakka ja Eskelinen onnistuivat lähes puolittamaan lauantaisen kilpailun aikahukan ja se palkittiin sarjan toiseksi korkeimmilla mestaruuspisteillä.

Kun ajamatta on vielä kymmenen osakilpailua, on kaksikko sarjatilanteessa kolmantena, vain kaksi pistettä hopeasijasta ja viisi pistettä sarjajohdossa ajavia perässä. Puhakka ja Eskelinen paransivat vauhtiaan aina kilpailuviikon ensimmäisistä harjoituksista maalilipulle saakka ja näyttivät siten olevansa kilpailukykyinen autokunta myös tulevissa osakilpailuissa.

– En osannut odottaa, että pääsisin urani toisessa Lamborghini Super Trofeo -kilpailussa starttaamaan paalupaikalta ja siksi laitan epäonnistuneen lähdön kokemattomuuden piikkiin. Silti vaikka tipahdin kolmanneksi niin pysyin hyvin kahden Lamborghinin tehdastiimin autojen vauhdissa mukana ja sain myös ajettua koko kilpailun toiseksi nopeimman kierrosajan. Tyytyväinen olen erityisesti niin omaan suoritustasooni kuin siihen, että tiimikaverini Mikko Eskelinen ajoi myös tasaisen vahvoja kierrosaikoja, Puhakka kertoo.

– Juuso toi auton minulle PRO-AM-luokan kärkisijalla, jonka puolustamisessa sain kunnolla tehdä töitä aina viimeisille kierroksille saakka. Kuitenkin vain kahta kierrosta ennen maalilippua japanilainen Takeshi Matsumoto hyökkäsi ja käytännössä väkisin syöksyi minusta ohitse. Vaikka tällä kertaa saimme hopeaa niin silti toinen PRO-AM-luokan palkintokoroke ja toiseksi korkeimmat mestaruuspisteet olivat erittäin tervetulleita. Erityisen iloinen olen siitä, että aikaero kärkeen oli tänään 20 sekuntia pienempi kuin eilen eli yön aikana syöty käärmekeitto oli tehnyt tehtävänsä. Tästä on hyvä jatkaa kun sarja kuukauden päästä jatkuu Thaimaan helteessä, Eskelinen jatkaa.

“Tyytyväinen olen erityisesti niin omaan suoritustasooni kuin siihen, että tiimikaverini Mikko Eskelinen ajoi myös tasaisen vahvoja kierrosaikoja”, kertoi Puhakka kilpailun jälkeen. Kuva: Jani Kekoni

Yleiskilpailun voittoon ajoi eiliseen tapaan Lamborghinin italialainen tehdaskuljettaja Andrea Amici yhdessä puolalaisen Artur Janozin kanssa. Koska eilen he olivat myös koko kilpailun nopeimat, niin he johtavat PRO-luokan mestaruussarjaa täysien mestaruuspisteiden turvin.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia 2/12 osakilpailu su 15.4.2018, Sepang Malesia:

1. Andrea Amici (ITA) & Artur Janoz (POL), 23 kierrosta (PRO 1.)
2. Jack Bartholomew (UK) & James Pull (UK), +7,210sek (PRO 2.)
3. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), +25,879sek (PRO-AM 1.)
4. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +28,605 (PRO-AM 2.)
5. Armaan Ebrahim (IND) & Anindith Konda, +37,877sek (PRO 3.)
6. Akihiro Asai (JPN) & Evan Chen (TPE), +38,333sek (PRO-AM 3.)

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia 1/12 osakilpailu la 14.4.2018, Sepang Malesia

1. Andrea Amici (ITA) & Artur Janoz (POL), 24 kierrosta (PRO 1.)
2. Armaan Ebrahim (IND) & Anindith Konda, +29,626sek (PRO 2.)
3. Akihiro Asai (JPN) & Evan Chen (TPE), +33,027sek (PRO-AM 1.)
4. Jack Bartholomew (UK) & James Pull (UK), +34,523sek (PRO 3.)
5. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), +37,57sek (PRO-AM 2.)
6. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +48,410sek (PRO-AM 3.)

Epävirallinen sarjatilanne 2/12 osakilpailua, PRO-AM-luokka, top-4:

1. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), 28 pistettä
2. Akihiro Asai (JPN) & Evan Chen (TPE), 25 pistettä
3. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), 23 pistettä
4. Prabakaran Kumar (MAS) & Cedric Sbirrazzuoli, 16 pistettä

Teksti: Jani Kekoni

Juuso Puhakka palkintokorokkeelle uransa ensimmäisessä Lamborghini Super Trofeo -kilpailussa – Eskeliselle sarjan 28. palkintosija

Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen tekevät suomalaista moottoriurheiluhistoriaa Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan avauksessa

Puhakka ja Eskelinen ensimmäisenä suomalaisparina Aasian Lamborghini Super Trofeo -mestaruussarjaan

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla