Puhakka ja Eskelinen lähtevät toisesta lähtöruudusta huomiseen osakilpailuun. Kuva: Jani Kekoni

Kymmenettä vuotta juhlistava kansainvälinen Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarja alkoi suomalaisittain tavoitteiden mukaisessa tahdissa, kun kirkkonummelainen Juuso Puhakka, 19, ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 45, ajoivat kilpailukauden ensimmäisen palkintokorkesijoituksen Malesian Sepangin radalla ajetussa sen ensimmäisessä osakilpailussa.

Trooppisen kuumassa ja kosteissa olosuhteissa ajetussa 50 minuutin mittaisessa kilpailussa kaksikko piti PRO-AM -luokan kolmanneksi nopeinta vauhtia ja jäi luokkavoittoon ajaneista kanssakilpailijoista lopulta vain 15 sekuntia. Yleiskilpailussa he saapuivat maaliin kuudenneksi nopeimpina ja PRO-AM -luokan hopeasija jäi karvaasti 11 sekunnin päähän.

Eskelinen starttasi kilpailuun kahdeksannesta lähtöruudusta, jota hän ansiokkaasti puolusti noin 22 minuutin verran. Omalla ajovuorollaan sarjadebytantti Juuso Puhakka onnistui ohittamaan kaksi kanssakilpailijaa, kunnes aika loppui ja heidän oli tyydyttävä yleiskilpailun kuudenteen ja PRO-AM luokan kolmanteen sijaan. Puhakka ajoi ilmiömäisellä suoritustasolla ja oli yksi koko kilpailun nopeimpia kuljettajia. Sen sijaan Eskelinen otti kahden ensimmäisen sijan häviöt suoraselkäisesti omaan piikkiinsä, eikä hänen jo järjestyksessään 28. Lamborghini Super Trofeo palkintokoroke maistunut juhlalliselle.

– Täällä Malesian Sepangin radalla kahdeksas lähtöruutu tarkoittaa aina sitä, että kahdessa ensimmäisessä tiukassa mutkassa autoletka käytännössä pysähtyy ja kärki pääsee heti karkumatkalle. Näin kävi nytkin ja minä olin se kuka siitä eniten kärsi kun jouduin kiertelemään radan reunoja pitkin välttääkseni kolaroinnit. Siitä kun vauhtiin vihdoin pääsin niin kärki oli karannut maisemaan. Täysin siis omaan piikkiini menee tämä kilpailu, koska mikäli olisin saanut pidettyä eron inhimillisenä, olisi Juusolla ollut mahdollisuuksia haastaa ja jopa ohittaa luokkamme kaksi kovinta autokuntaa, Eskelinen kertoo.

– 22 minuutin jälkeen teimme kuljettajan vaihdon ja pääsin ajamaan noin 26 minuutin verran, jossa passailin niin kierroksella ohiteltavia kuin kaksi kanssakilpailijaa. Pääsin heti hyvään rytmiin ja järjestelmällisesti kellotin kärkiaikoja. Kuitenkin vaikka matka tällä kertaa loppui kesken, oli urani ensimmäinen palkintokorokesijoitus urani ensimmäisessä kansainvälisessä GT-autojen kilpailussa tavoitteidemme mukainen tulos. Sunnuntaina startataan eturivistä eli kakkosruudusta ja siihen kilpailuun nostamme tavoitetta vähintään yhdellä pykälällä ylöspäin, Puhakka jatkaa.

Eskelinen näkee Puhakassa valtavasti potentiaalia

– Nyt alkanut kilpailukausi on minun autourheilu-urani 11:sta ja siinä ajassa olen ehtinyt näkemään monenmoista kuljettajaa tai sellaiseksi haluavaa. Näiden vuosien tuomalla kokemuksella pystyn jo nyt sanomaan, että Juusossa on valtavasti potentiaalia nousta Lamborghini Super Trofeo -kilpasarjan yhdeksi kärkikuljettajaksi ja sitä kautta edetä urallaan. Kun ajatellaan, että kyseessä on nuorukaisen ensimmäinen kilpailu ja hän heti ajelee kilpailussa Lamborghinin tehdaskuljettajien vauhtia, niin silloin kyseessä on ehdottomasti poikkeuksellinen lahjakkuus. Näin odotankin paljon sunnuntaina aamupäivällä ajettavalta Malesian osakilpailuviikonlopun toiselta kilpailulta, jonka Juuso pääsee kakkosruudusta aloittamaan ja tuo auton minulle, kun kilpailusta on ajamatta noin 23 minuuttia. Minun roolinani tulee olemaan Juuson ajaman sijan puolustaminen maalilipulle saakka, Eskelinen pohdiskelee.

“Kyseessä on ehdottomasti poikkeuksellinen lahjakkuus”, kuvailee Mikko Eskelinen (oik) ajopariaan Juuso Puhakkaa (vas). Kuva: Jani Kekoni

Kilpailun suvereeniseen voittoon ajoi Lamborghinin italialainen tehdaskuljettaja Andrea Amici yhdessä puolalaisen tallitoveri Artur Janozin kanssa. Puhakan ja Eskelisen australialaiset tallitoverit, Richard Muscat ja Ben Gersekowski joutuivat teknisen vian takia keskeyttämään kilpailun kun sitä oli ajettu vain viisi kierrosta. Keskeytyshetkellä kaksikko oli yleiskilpailun kakkossijalla.

Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan toinen osakilpailu ajetaan sunnuntai-aamuna Suomen aikaa klo 5:20. Livelähetys nähtävissä Lamborghini Squadra Corsen Facebook sivuilla osoitteessa: https://www.facebook.com/LamborghiniSquadraCorse.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia 1/12 osakilpailu, Sepang Malesia:

1. Andrea Amici (ITA) & Artur Janoz (POL), 24 kierrosta (PRO 1.)
2. Armaan Ebrahim (IND) & Anindith Konda, +29,626sek (PRO 2.)
3. Akihiro Asai (JPN) & Evan Chen (TPE), +33,027sek (PRO-AM 1.)
4. Jack Bartholomew (UK) & James Pull (UK), +34,523sek (PRO 3.)
5. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), +37,57sek (PRO-AM 2.)
6. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +48,410sek (PRO-AM 3.)

Epävirallinen sarjatilanne 1/12 osakilpailua, PRO-AM, top-3:

1. Akihiro Asai (JPN) & Evan Chen (TPE), 15 pistettä
2. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), 13 pistettä
3. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), 11 pistettä

Teksti: Jani Kekoni / Juuso Puhakan ja Mikko Eskelisen tiedotus

Puhakka ja Eskelinen sensaatiomaisesti eturiviin Malesiassa

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.