Rata

Puhakka ja Eskelinen ajoivat autonsa eturiviin Malesiassa. Kuva: Jani Kekoni

Malesian Sepangin radalla ajettavan Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan avausosakilpailuviikonlopun aika-ajoissa suomalaiskuljettajat näyttivät erinomaisesti osaamistaan ja näin sarjan historian ensimmäinen kokonaan sinivalkoinen autokunta starttaa huomiseen sunnuntain osakilpailuun eturivistä.

Aika-ajojen ensimmäisessä osiossa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen nappasi PRO-AM-luokan kolmannen lähtöruudun. Toisessa osiossa kirkkonummelainen Juuso Puhakka teki vahvan debyytin ja kiersi Formula 1 -kilpailuista tutun 5,54 kilometrin mittaisen kilparadan vain 0,023 sekuntia australialaista tallitoveria Ben Gersekowskia hitaammin. Puhakan jäätävä suoritus palkittiin hänen uransa ensimmäisellä PRO-AM-luokan paalupaikalla.

Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kovasta tasosta kertoo se, että viisi nopeinta mahtui 0,4 sekunnin sisälle toisistaan. Suomalaiskaksikko ajaa sarjan PRO-AM-luokan pisteistä ja heillä on erinomaiset mahdollisuudet olla palkintokorokkeella nyt viikonloppuna ajettavissa kummassakin 50 minuutin mittaisissa kilpailussa.

– Kaikkeni annoin ja se riitti eturiviin, joka oli tavoitteideni mukainen tulos. Lisäksi kun Mikko ajoi tämän päivän kilpailuun luokkamme kolmanteen lähtöruutuun niin tavoitteidemme mukaisessa vauhdissa olemme. Työtä on silti paljon edessä ja nyt rentouden kautta haetaan keskittymistä pitkän kilpailukauden ensimmäisiin osakilpailuihin, joissa meidän minimitavoite on palkintokorokesijoitus, Puhakka kertoo.

– Niin harjoituksissa kuin nyt aika-ajoissa olemme kokoajan pystyneet parantamaan suoritustasoamme ja sen myötä minäkin ajoin tähänastisen viikonlopun parhaimman kierrosajan, joka riitti PRO-AM-luokan kolmanteen sijaan. Tyytyväinen olen kun jäin Juuson kellottamasta ajasta vain 1,6 sekuntia ja se kertoo siitä, että tulemme kilpailuissa varmasti olemaan erittäin kilpailukykyinen autokunta kun ajatellaan niin palkintokorokesijoituksia tai jopa PRO-AM-luokan voittotaistelua, Eskelinen jatkaa.

“Niin harjoituksissa kuin nyt aika-ajoissa olemme kokoajan pystyneet parantamaan suoritustasoamme”, kertoo Mikko Eskelinen. Kuva: Jani Kekoni

Lauantain osakilpailu käynnistyy Suomen aikaa klo 12:15 ja sunnuntain kilpailu klo 5:20. Livelähetys ajettavista kilpailuista on nähtävissä Lamborghini Squadra Corsen Facebook sivuilla osoitteessa: https://www.facebook.com/LamborghiniSquadraCorse.

Lauantain osakilpailun aika-ajojen tulos:
1. Artur Janoz (POL) & Andrea Amici (ITA), 2.03,417 (PRO)
2. James Pull (GBR) & Jack Bartholomew (GBR), +0,439sek (PRO)
3. Armaan Ebrahim (IND) & Anindith Konda (IND), +0,493sek (PRO)
4. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), +0,722sek (PRO-AM)
5. Richard Muscat & Ben Gersekowski (AUS), +0,892sek (PRO)

8. Mikko Eskelinen (FIN) & Juuso Puhakka (FIN), +2,239sek (PRO-AM)

Sunnuntain osakilpailun aika-ajonen tulos: Top-5:
1. Ben Gersekowski (AUS) & Richard Muscat (AUS), 2:04.001 (PRO)
2. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +0,023sek (PRO-AM)
3. Jack Bartholomew (UK) & James Pull (UK), +0,311sek (PRO)
4. Cedric Sbirrazzuoli (MCO) & Prakaban Kumar (MAS), +0,327sek (PRO-AM)
5. Andrea Amici (ITA) & Artur Janoz (POL), +0,385sek (PRO)

Teksti: Jani Kekoni / Juuso Puhakan ja Mikko Eskelisen tiedotus

Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen tekevät suomalaista moottoriurheiluhistoriaa Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan avauksessa

Puhakka ja Eskelinen ensimmäisenä suomalaisparina Aasian Lamborghini Super Trofeo -mestaruussarjaan

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla