Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen tiimeineen tekevät viikonloppuna suomalaista moottoriurheiluhistoriaa. Kuva: Jani Kekoni

Nyt lauantaina ja sunnuntaina Malesian Sepangin 5,54 kilometrin mittaisella kilparadalla tehdään suomalaista moottoriurheiluhistoriaa. Kirkkonummelainen 19-vuotias Juuso Puhakka ja hallitseva Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan hopeamitalisti, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 45, muodostavat tämän arvostetun kilpasarjan 10-vuotisen historian ensimmäisen suomalaistiimin ja starttaavat ajamaan PRO-AM-luokan palkintokorokesijoituksista.

Samalla edessä olevat 50 minuutin mittaiset kilpailut ovat Puhakalle hänen kansainvälisen autourheilu-uransa ensimmäiset startit GT-autolla.

Saksalaisen Leipert Motorsport -tiimin ylläpitämällä 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO -autolla kilpaileva kaksikko on saanut yhteistyön erinomaisesti käyntiin, ja kummatkin kuljettajat ovat harjoituksissa olleet erittäin kilpailukykyisessä vauhdissa. Lauantaina Suomen aikaa aamuyöstä ajettavissa aika-ajoissa ja iltapäivällä kilpailtavassa kauden ensimmäisessä sekä sunnuntaina aikaisin aamusta ajettavassa toisessa kilpailulähdössä heidän tavoitteensa on asetettu PRO-AM-luokan kärkisijoituksille.

Viileiden suomalaiskuljettajien suurin haaste onkin vallitseva keliolosuhde. Paahtava kuumuus on laittanut fysiikan koville; Aurinko paahtaa 35 lämpöasteen voimin, ja kun kuljettajat laittavat pakolliset ajoasut ajopukujensa alle, nousee lämpötila ohjaamossa sekä kypärän sisällä ilmastoimattomassa kilpa-ajoneuvossa lähemmäksi 75 asteeseen, mikä vastaa saunan lauteilla sataprosenttista keskittymistä kilvanajoon.

– Kieltämättä olosuhteet ovat paljon kovemmat mitä osasin odottaa, Puhakka toteaa.

– Aikaisempina vuosina pikkuformuloita ajaessani totuin ilmavirran tuomaan viileyteen, mutta nyt niin sanotuilla koppiautoilla ajettaessa auton sisällä oleva kuuma ilma ei vaihdu, ja se entisestään aiheuttaa haastetta. Siitä huolimatta yhteistyö niin tiimikaverini Mikko Eskelisen kuin saksalaisen Leipert Motorsportin sekä tietysti uuden Lamborghini Huracan EVO -auton kanssa on sujunut moitteetta. Mikon neljän ja tiimin kuuden vuoden kokemus on monessa asiassa helpottanut ja sen myötä olen harjoituksissa päässyt tavoitteeni mukaiseen vauhtiin. Totta kai vasta huomenna aika-ajoissa nähdään todellinen nopeutemme, mutta tähän saakka kaikki ovat menneet odotusten mukaisesti, Puhakka jatkaa.

Neljättä peräkkäistä kilpailukautta Lamborghini Super Trofeo -sarjassa ajava ja sen yhden Euroopan mestaruussarjan hopeamitalin, Aasian mestaruussarjan hopeamitalin sekä MM-kilpailujen pronssimitalin urallaan saavuttanut Eskelinen povaa tiukkaa taistelua palkintokorokesijoituksista.

– Saamme vastaan muun muassa hallitsevan PRO-luokan sarjamestarin, malesialaisen Afiq Yazidin sekä monta muuta edellisvuodelta tuttua kovaa kilpakumppania ja tiedämme, että virheisiin ei ole varaa tai auttamatta jäämme tavoitteistamme, Eskelinen totaa.

– Olen kuitenkin erittäin optimistinen, koska tallitoverini Juuso Puhakka on jo nyt erinomaisesti näyttänyt osaamistaan ja minäkin olen harjoituksissa päässyt tavoitteisiini. Toivotaan, että tiimissämme vallitseva olotila ja tulostaso säilyy niin aika-ajoihin kuin erityisesti kummankin kilpailun maalilipuille saakka, Eskelinen päättää.

Malesian viikonlopun ensimmäinen osakilpailu ajetaan lauantaina Suomen aikaa klo 12:15. Sunnuntain kilpailu käynistyy klo 5:20. Kummatkin osakilpailut näkyvät Live-Stream-lähetyksinä internetin välityksellä ja niitä pääsee katselemaan niin Puhakan kuin Eskelisen Facebook-sivujen välityksellä.

Lamborghini Super Trofeo Asia 2018 osakilpailuviikonloput:
– 13.-15.04.2018 – Kuala Lumpur, Malesia
– 11.-13.05.2018 – Buriram, Thaimaa
– 29.-30.06.2018 – Suzuka, Japani
– 20.-22.07.2018 – Fuji, Japani
– 21.-23.09.2018 – Shanghai, Kiina
– 22.-23.11.2018 – Vallelunga, Italia
– 24.-25.11.2018 – World Finals Rooma, Italia

Teksti: Jani Kekoni / Juuso Puhakan & Mikko Eskelisen tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.