Rata

KymiRing maaliskuu 2018. Kuva: Jari Heikkilä

KymiRing-moottoriurheilukeskuksen rakentaminen jatkuu suunnitelmien mukaan. Opetus- ja kulttuuriministeriö on hyväksynyt KymiRing Oy:n esittämän yksityisen rahoituksen toteutuksen eduskunnan päätöksen edellyttämällä tavalla, mikä mahdollistaa valtionosuuden jatkorahoitukseen. Yksityinen rahoitus perustuu yhtiön nykyisten omistajien ja ulkopuolisen sijoittajan pääomitukseen.

Yhtiön nykyiset omistajat ovat AKK Sports Oy, Suomen Moottoriliitto ry, A. Ahlström Kiinteistöt Oy ja Iitin kunta.

– Meiltä on puuttunut nykyaikainen, kansainväliset standardit täyttävä korkealuokkainen moottorirata. Nyt Suomella on aito mahdollisuus järjestää Neste Rallin ohella muitakin korkeimman tason moottoriurheilutapahtumia, toteaa KymiRing Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kari O. Sohlberg.

– Alue soveltuu usean eri lajin suorituspaikaksi ja saamme täten nostettua tapahtumiemme tasoa sekä anottua enemmän arvokilpailuita Suomeen. Rata tuo moottoriurheilun entistäkin voimakkaammin suuren yleisön tietouteen, millä on suuri merkitys lajien vetovoimalle ja harrastamiselle ympäri maata, Sohlberg jatkaa.

Pääsuunnittelija, arkkitehti Tuomas Klaus, Arkkitehtitoimisto Arkkisankari Oy:stä on tehnyt viimeisimmät piirustukset KymiRingistä. Kuva: Arkkitehdit Sankari Osakeyhtiö

Grand Prix -radalle haetaan Grade A /I-luokitusta, joka mahdollistaa tietyin lajikohtaisin tarkennuksin korkeimman tason auto- ja moottoripyöräilykilpailuiden järjestämisen. Suomen MotoGP-osakilpailun päivämäärä vahvistetaan elokuussa.

KymiRing-kokonaisuuteen merkittävänä osana kuuluva ajoharjoittelurata on jo otettu osittain käyttöön ja tavoitteena on, että Grand Prix -radan läpiajettavuus saadaan käyttöön toukokuussa. Samanaikaisesti tehdään laajoja turva-alueita radan sisäalueille siten, että ensimmäinen asfalttipäällystekerros saataisiin liikennöitäväksi loppukesästä. Tekniikan, turvalaitteiden ja varikkorakennuksen rakentaminen aloitetaan syksyllä. Niiden on ennakoitu olevan valmiita heinäkuussa 2019. Pääurakoitsijana toimii Destia Oy.

Urheiluministeri Sampo Terho on tyytyväinen, että hankkeessa on päästy eteenpäin.

– KymiRing-moottoriurheilukeskus on alueellisesti ja kansallisesti ainutlaatuinen hanke, sanoo  Terho.

– Hanke piristää suomalaista moottoriurheilua ja mahdollistaa, että saamme Suomeen mittavia kansainvälisen tason tapahtumia, kuten MotoGP-kilpailut, Terho jatkaa.

KymiRing 27.7.2017. Pääsuora idästä. Kuva: Ari Ollikainen

Rahoitusratkaisu mahdollistaa myös valtatie 12:n perusparannuksen välillä Tillola-Keltti. Eduskunnan viime kesäkuisen ehdollisen päätöksen mukaisesti KymiRingin rahoituksen varmistuminen käynnistää tärkeän poikittaisväylän uudenaikaistamisen. Tähän kuuluvat myös KymiRingin vaatimat tie- ja liittymäjärjestelyt. Ajoneuvomäärä tieosuudella on lähes 10 000 ajoneuvoa päivittäin, ja parannustyö lisää merkittävästi liikenneturvallisuutta sekä sujuvuutta etenkin valtateiden 6 ja 12 risteysalueella.

Lisää kuvia KymiRingistä

OKM:n tiedote aiheesta

Teksti: KymiRing Tiedotus

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi valtionavustuksen KymiRingille

Ministeri Terho vieraili KymiRingillä – ”Hanke tuottaa Suomelle kansainvälistä näkyvyyttä”

Toomas Heikkisen blogi: Suomen moottoriurheilu tarvitsee KymiRingin

Aki Ajo: ”KymiRingin MotoGP-osakilpailu on mahtava uutinen koko Suomen kansalle!”

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla