Rata

Valtteri Bottaksen toivoma unelmastartti uuteen kauteen jäi haaveeksi. Kuva: Steve Etherington

Kauden ensimmäinen Formula 1 -osakilpailu ajettiin sunnuntaina Australiassa Melbournen radalla. Osakilpailun voittoon kiri sarjan nelinkertainen mestari Sebastian Vettel, ja hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton jätettiin toiseksi.

Suomen Kimi Räikkönen oli kilpailun kolmas, ja Valtteri Bottas nousi 15. lähtöruudusta lopulta kahdeksanneksi.

Lähtöasetelmat kauden avausosakilpailuun olivat suomalaisittain lupaavat; Kimi Räikkönen starttasi Australian kilpailuun toisesta lähtöruudusta, ja mies oli koko viikonlopun ollut tallikaverinsa Sebastian Vettelin edellä. Järjestys kääntyi kuitenkin varikkotaktiikan turvin kilpailun puolenvälin tienoilla Räikkösen tappioksi.

Räikkönen oli pitkään toisella sijalla, kunnes turva-auto sotki kärjen järjestystä kilpailun puolessavälissä. Vettel onnistui suorittamaan varikkopysähdyksensä turva-auton aikana ja säilyttämään kärkipaikkansa, kun Hamilton ja Räikkönen olivat jo omat pysähdyksensä suorittaneet.

– Kisa oli okei, onneksi onni suosi Sebiä (Sebastian Vettel) ja meidän tiimiämme. Vauhti oli ihan hyvää, tiesin että tällä radalla on vaikea ohittaa. Mietittiin, jos saataisiin varikkotaktiikalla tehtyä ratkaisuja. Turva-auton tultua kävi kuitenkin hieman huono tuuri omalta kannaltani. Red Bull painosti takaa ja heillä oli hieman tuoreemmat renkaat, mutta yritin taistella ja pitää paikkani. Kolmas sija kelpaa hyvin. Olen ollut todella tyytyväinen autoon, tästä on hyvä lähteä seuraavaan kilpailuun, tuumi Räikkönen entisen F1-kuljettajan Mark Webberin haastattelussa palkintokorokkeella.

Jäämiehen suosio yleisön keskuudessa on vankkumaton. Kuva: Ferrari media

Bottaksen lähtö oli vaisu, eikä mies onnistunut tekemään toivottua nousua kohti kärkeä. Bottaksen kierrosajat olivat läpi kilpailun noin kaksi sekuntia heikommat tallikaveriaan Hamiltonia.

– Sinänsä vaikea kilpailu; tuntui että oli hyvin vauhtia, mutta ei pystynyt vauhdin kanssa tekemään mitään. Meillä oli ongelmia moottorin ylikuumenemisen kanssa. Pystyin yhden, kahden kierroksen verran olemaan takana, sen jälkeen alkoi moottori ylikuumeta. Ei pystynyt kenellekään luomaan kunnon painetta, siksi ehkä ei saatu parempaa sijaa. Laskuissa varmaan jotakin pielessä, sillä laskujen mukaan jäähdytyspaketin piti olla optimaalinen näihin olosuhteisiin, mutta ei ollut, Bottas ihmetteli.

Bottas rysäytti autonsa hurjan näköisesti seinään eilisissä aika-ajoissa, mutta miehen mukaan auto tuntui korjauksen jälkeen lähes samalta kuin ennen eilisen ulosajoa.

– Tiimi teki auton kanssa hyvää työtä eilisen jälkeen, tuntui aikalailla samalta kuin eilen. Ei kuitenkaan ollut sellainen avaysviikonloppu mitä ajattelin, mutta turha lähteä panikoimaan, tiedän että vauhtia löytyy kyllä. Lähdetään yrittämään uudelleen Bahrainiin, tuumasi Bottas C Moren haastattelussa.

Seuraava F1-osakilpailu ajetaan kahden viikon päästä Bahrainissa 8. huhtikuuta.

Australian GP:n lopputulokset TOP 8:

1. Vettel/Ferrari 1.29.33,283
2. Hamilton/Mercedes +5,036
3. Räikkönen/Ferrari +6,309
4. Ricciardo/Red Bull +7,069
5. Alonso/McLaren +27,886
6. Verstappen/Red Bull +28,945
7. Hülkenberg/Renault +32,671
8. Bottas/Mercedes +34,339

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Bottas rysäytti seinään Australian GP:n aika-ajoissa – Hamilton paalulle, Räikkönen kakkosruutuun

Kristian Sohlbergin blogi: Odotettavissa mielenkiintoinen Formula 1 -kausi

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla