Rata

Mervi Kallio toivoo, että tänä vuonna Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas toisivat Suomeen ensimmäisen F-ykkösten kaksoisvoiton. Kuva: Hasan Bratic

Formula1-kausi 2018 polkaistaan käyntiin tänä viikonloppuna Australian Melbournesta. F1-toimittaja Mervi Kallio ennakoi kaudesta mielenkiintoista, kun kärkitallien välille odotetaan tiukkoja kamppailuja.

 

C Moren suosittu F1-toimittaja Mervi Kallio kiertää myös tällä kaudella kaikki MM-sarjan 21 osakilpailua haastatellen kuninkuusluokan kuljettajia maailman varikoilla. Tällä hetkellä nainen on Australiassa valmistautumassa viikonloppuna starttaavaan uuteen F1-kauteen.

– Vaikuttaa siltä, että kärkitallien Mercedeksen, Ferrarin ja Red Bullin väliset erot ovat kaventuneet. Olisi hienoa, jos näin olisi. Mitä lähempänä kärkitallit ovat toisiaan, sitä jännittävämpi kaudesta luonnollisesti tulisi, Melbournesta tavoitettu Kallio toteaa.

Kalliolla on ennakko-oletus siitä, miten kauden avaus Melbournen 5,3 kilometrin mittaisella katuradalla tulee sujumaan.

– Red Bull saattaa olla vahva jo täällä katuradalla ja Daniel Ricciardo varmasti janoaa voittoa kotiyleisönsä edessä.

C Moren valovoimainen TV-persoona Mervi Kallio aloittaa viikonloppuna kolmannen kautensa F1-toimittajana. Kuva: Hasan Bratic

Viime vuonna Mercedeksen Lewis Hamilton vei maailmanmestaruuden jo kauden kolmanneksi viimeisessä osakilpailussa Meksikossa. Toiseksi sijoittui Ferrarin Sebastian Vettel ennen MM-pronssia kuitannutta Mercedeksen Valtteri Bottasta ja neljänneksi sijoittunutta Ferrarin Kimi Räikköstä. Edellinen suomalaisen saavuttama MM-mitali on vuodelta 2012, jolloin Räikkönen sijoittui kolmanneksi. Räikkösen maailmanmestaruudesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 11 vuotta.

– Toivottavasti maailmanmestaruus ratkeaa vasta Abu Dhabissa. Sekä Sebastian Vettel että Lewis Hamilton jahtaavat uransa viidettä mestaruutta, se tuo varmasti oman lisämausteensa MM-taistoon.

– Toivon, että Bottas jatkaa ja parantaa vahvoja otteitaan tällä kaudella ja Kimi palaisi voittojen tielle. Josko tämän vuoden aikana saataisiin myös ensimmäinen suomalainen kaksoisvoitto, Kallio pohtii.

F1-osakilpailut Suomessa näyttää C More.

23.3. Pe klo 02.55 Vapaat harjoitukset 1
23.3. Pe klo 06.55 Vapaat harjoitukset 2

24.3. La klo 04.55 Vapaat harjoitukset 3
24.3. La klo 07.55 Aika-ajot, lähetys alkaen klo 07.00

25.3. Su klo 07.55 Kilpailu, lähetys alkaen klo 07.00

Teksti: Moottoriurheilu.tv

F1-kausi starttaa viikonloppuna Australiasta

F1-toimittaja Mervi Kallio: ”En olisi osannut uneksiakaan mitä pääsen tekemään”

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla