Rata

Suomalainen Elmer Racing lähtee ryminällä kansainvälisille markkinoille. Kuva: Elmer Racing

Elmer Racing on erikoistunut custom-moottoreiden suunnitteluun ja valmistukseen, joiden tehopainosuhde tekee niistä ainutlaatuisia ja maailmalla haluttuja. Suomessa on tällä hetkellä siis kolme moottorivalmistajaa; Wärtsilä, AGCO Power ja Elmer Racing.

Kombinaatio intohimosta moottoriurheiluun ja yliopisto-opiskeluun synnytti Kirkkonumella toimivan Elmer Racingin vuonna 2011.

Elmer Racingin ydintiimi koostuu Elmgrenin veljeksistä. Oskar toimii yrityksen teknologiajohtajana ja Axel valmistuspäällikkönä, perheyrityksessä heidän isänsä hoitaa yrityksen talouteen ja hallintoon liittyviä asioita. Yrityksessä toimii lisäksi henkilöitä mm. cad-suunnittelun ja tuotannon parissa.

Kansainvälisestikin merkittävä sopimus sai alkunsa USAssa

Joulukuussa 2017 Elmer Racing oli edustamassa yritystään moottoriurheilun ammattilaisille suunnatuilla PRI-messuilla Indianapolisissa. Kyseisten messujen yhteydessä syntyi kontakti venäläiseen ARDN Technologyyn, jolla on valmisteilla ainutlaatuinen ja patentoitu miehittämätön SKYF-rahtikopteri. Markkinoilla ei ole tällä hetkellä tähän tarkoitukseen tarpeeksi tehokasta ja samaan aikaan kevyttä moottoria, tähän tarpeeseen Elmer Racing vastaa moottorin suunnitteluun ja valmistukseen liittyen.

”Sopimuksen arvoa ei kerrota julkisesti, mutta summalla saisi korkeatasoisen luxus-jahdin”, kommentoi Oskar Elmer Racingistä.

”Kokemustamme liittyen kilpamoottoreiden suunnitteluun voidaan hyödyntää myös muissa yhteyksissä. Parasta työssämme on osaamisemme jatkuva kehittyminen vaativien projektien myötä, josta loppukädessä hyötyvät eniten asiakkaamme”, kertoo teknologiajohtaja Oskar Elmgren.

Paikalliset toimijat tekivät Sydneyssä haastattelua Thor moottorista, joka on saanut huomiota Facebookissa, Instagrammissa ja Youtubessa. Kuva: Elmer Racing

Yksiköt mahdollisesti tulevaisuudessa Australiaan ja Arabiemiraatteihin

Elmer Racingillä on asiakkuuksia myös Suomessa, mutta kansainvälisyys on kuitenkin avainasemassa huippuosaamiseen liittyen. Uusien suunnittelu- ja valmistusyksiköiden perustaminen olisi tarkoitus saada käyntiin lähivuosina. Erityisen kiinnostavia kohteita ovat tällä hetkellä Australia ja Arabiemiraatit. Molempiin maihin on luotu jo runsaasti kontakteja, sekä tarjolla olisi osaavaa työvoimaa, asiakaskuntaa ja rahoituskumppaneita investointeihin. Alan huippuosaajien rekrytointi on aktiivisena parhaillaan myös Suomessa ja viime viikolla Elmer Racing täydentyi unkarilaisella erikoisosaamisella. Viime syksynä yritys aloitti yhteistyön myös Vaasan yliopiston energiatekniikan yksikön kanssa liittyen korkeatasoiseen kehitystyöhön.

Teknologia

Elmer Racing valmistaa tuotteensa Kirkkonummella suorituskykyisistä metalleista pääasiallisesti moniakselisilla koneistuskeskuksilla. Lisäksi prototyyppejä ja piensarjoja suunnitellaan ja valmistetaan pellistä, komposiitista ja myös 3D tulostamalla.

”Vastaamme erityppisiin vaativiin tarpeisiin erityisesti moottoreiden suunnittelun ja valmistuksen saralla. Vaativana omana tuotteenamme on esimerkiksi 1500hv Thor kilpamoottori, joka ilman imu- ja pakosarjaa painaa vain 106 kg, kun vastaavan tehoinen ahdettu V8-moottori painaa yli 200 kg. Intohimomme on viedä tuotteidemme suorituskyky kustannustehokkaasti aivan uudelle tasolle”, Oskar Elmgren pohtii hymyillen.

Teksti: Elmer Racing Tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla