Rata

Rory Penttinen pääsee toteuttamaan unelmaansa kaudella 2018 Ferrarin GT3-auton puikoissa. Kuva: Rory Penttisen Tiedotus

Rory Penttinen on tehnyt sopimuksen Rinaldi Racingin kanssa. Suomalainen tulee kisaamaan koko kauden Ferrari GT3:n ratissa Blancpain-GT Endurance Cupissa.

Rory Penttisen vuosi on saanut hektisen alun, tammikuun aikana hän ehti ajaa 24 tunnin kisat simulaattorilla Turussa sekä Lamborghinilla Dubaissa.

Dubain matkan jälkeen tiimi aloitti neuvottelut Rinaldi Racingin kanssa koko kaudesta Ferrari GT3:n ratissa Blancpain-GT endurance cupissa.

Blancpain-GT endurance cup koostuu useasta kestävyyskisasta, jotka ajetaan kaikille moottoriurheilua seuraaville tutuilla radoilla kuten Monza, Silverstone, Paul Ricard, SPA ja Circuit de Barcelona-Catalunya. Useimmat cupin radoista ovat Penttiselle tuttuja, niin kuin autokin: Ferrari 488 GT3, eli samanlainen, jolla hän ajoi Paul Ricardin radalla viime vuoden juhannuksena. Rinaldi Racingin kokeneella ja ammattimaisesti toimivalla tallilla on yhteensä kuusi Ferrari 488 GT3 -autoa eri GT-sarjoissa tulevalla kilpakaudella ja viime kaudella talli saavutti useita mestaruuksia. Tallin omistaja Michele Rinaldi on selkeästi osoittanut haluavansa Penttisen talliinsa.

– Rinaldilla ajaminen on kuin kuuluisi Ferrarin tehdastalliin! Tavoite on koko ajan ollut päästä ajamaan eurooppalaista GT-sarjaa ja nyt tämä suuri unelma on toteutunut. Koko tiimin työskentely tavoitteen saavuttamiseksi tuottaa viimeinkin tuloksia, Penttinen iloitsee.

Rory Penttinen on innoissaan unelmansa toteutumisesta. Kuva: Rory Penttisen Tiedotus

GT-kilpailujen taso on aina ollut korkea ja viime vuosina kilpailu tallipaikoista on vain koventunut. Sarjassa ajaa muun muassa useita entisiä F1-kuljettajia.

– Ensimmäinen kisa ajetaan jo huhtikuussa, joten lepäilemään ei ehditä.

Mentaalivalmentaja Lars Losvik sekä fitness-yritys Cambridge ovat tehneet Penttiselle haastavan harjoitusohjelman, jotta kuskin fysiikka ja itseluottamus ovat huippukunnossa kauden alkaessa, ja hän pystyy kohtaamaan Euroopan rata-autoilun eliitin.

– En miltei voi uskoa tätä todeksi, olen työskennellyt kovasti tämän unelman eteen ja vihdoin saan mahdollisuuden ajaa Ferrarin GT3-autolla Euroopan legendaarisilla kilparadoilla! Penttinen tiivistää ajatuksensa.

Teksti: Rory Penttisen Tiedotus

Rory Penttisen matka ammattimaiseksi kilpakuskiksi saa uutta vauhtia

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla