Rata

Moottoriurheilun monitoimimies Aleksi Halén on parhaillaan Kuusamossa Juha Kankkunen Driving Academyn leivissä. Kuva: Alex Way Racing

Moottoriurheilun monitoimimies Aleksi Halén on uuden edessä. Legends-autoilla vuosia kisannut mies on nyt myynyt autonsa ja aikoo tulevalla kaudella keskittyä enduroon ja vesijetteilyyn.

Moottoriurheilijana sekä moottoriurheilutapahtumien suosittuna juontajana tuttu Aleksi Halén pitää itsensä kiireisenä myös kesäkauden ulkopuolella. Hän on parhaillaan Juha Kankkunen Academyn palveluksessa Kuusamossa ajovalmentajana.

– Täällä tehdään asiakkaille hienoja elämyksiä ja opetetaan heitä turvallisempaan ajoon ja rohkeaa auton hallintaa, tämä paikka on ihan loistava sille, Halén fiilistelee.

– Työskentely on todella antoisaa, kun pomot Juha Kankkunen ja Juha Repo ovat niin mahtavia ihmisiä. Koulutuksesta vastaa todella ammattitaitoiset, erilaisilla moottoriurheilutaustoilla varustetut kouluttajat. Täällä Kuusamossa on maailman parhaat jääradat, joita pitää kunnossa ammattitaitoiset radan rakentajat, joten hyvä Suomi! Ja asiakkaita on Suomen lisäksi ympäri maailmaa, mies hehkuttaa tuttuun tyyliinsä.

Aleksi Halén on alkanut viihtyä yhä enemmän kaksipyöräisen puikoissa. Kuva: Alex Way Racing

Halén on valmiina jo tulevaan kisakauteen, mikä tosin poikkeaa edellisistä Legends-radoilla vietetyistä vuosista.

– Legends-auto on nyt myyty ja sitä lajia ei näillä näkymin tällä kaudella ajeta, ellei kisata ulkomailla vähän.

– Paukut alkaa keskittyä kaksipyöräisiin. Enduroa ajetaan joitain kansallisia kisoja. Lisäksi uutena juttuna kisataan vesijettien SM-sarjassa ja hyökätään myös PM-sarjaan, joka ajetaan Virossa.

Halén lähtee vesijettien maailmaan täysin ummikkona.

– Tämä on erittäin mielenkiintoinen projekti, kun en ole metriäkään vesijetillä ajanut. Varsinkin seisottava vesijetti Kawasakin SX-R 1500 on aika ärjy laite, sitä lähdetään kesyttämään heti, kun jäät sulaa. Projektin etenemistä voi seurata meikäläisen Facebook-sivulla, sieltä näkee sitten minkälainen seikkailu syntyy, kun lähdetään nollasta liikenteeseen.

Halén hyppää täysin tuntemattomaan kisatessaan tulevalla kaudella vesijettien SM- ja PM-kilpailuissa. Kuva: Alex Way Racing

Halén tullaan näkemään tuttuun tapaan myös mikrofonin varressa eri moottoriurheilutapahtumissa.

– Tänä vuonna juonnetaan muun muassa kartingin IAME:n SM-sarjassa, Jyväskylän rallissa, supercrosseissa ja rallicrosseissa ja erilaisissa tapahtumissa messuilla, kyläjuhlissa, urheilutapahtumissa, gaalailloissa ja niin edespäin. Meikäläisen ammatti on sellainen, että sinne mennään minne kutsu käy, Halén naurahtaa.

Mutta mistä mies oikein löytää aikaa kaikkeen?

– Yrittäjän aika on mielenkiintoinen, välillä tehdään todella kovasti töitä monta viikkoa putkeen ja välillä on viikonloppuja vapaana ja silloin on aikaa racingille. Se on tärkeää, että saa pidettyä vauhtiurheilijan pään kasassa. Kaiken A ja O on se, että tasapainottaa sen ajan ja työt ja racingin ja perheen. Se on se haaste aina näissä. Aikaa saisi olla enemmän, kun meikäläinenkin on tällainen tekijäherkkä kaveri ja aina pitää kuitenkin löytää aikaa racingille.

Halén on elävän ja asiantuntevan otteensa ansiosta suosittu juontaja erilaisissa tapahtumissa. Kuva: Alex Way Racing

Mies on myös innokas penkkiurheilija.

– Tällä hetkellä ykkösenä on varmaan Jenkkien supercrossi, sitä seuraan, kun on vielä loppukausi jäljellä. Totta kai formula ykköset kiinnostaa myös, se on ollut 1980-luvulta sellainen, mitä seuraan ja tietty rallia myös. Aika moottoriurheilupainotteisesti menee, mutta alamäkipyöräily on myös erittäin lähellä sydäntä nykyään ja jalkapallo ja jääkiekko tietenkin, Halén listaa ennen kuin juoksee taas ohjastamaan seuraavaa asiakasta jäällä ajon saloihin.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Aleksi Halenin blogi: Miksi minä en valinnut pienenä motocrossia?

Aleksi Halenin blogi: Motorsportin Glamour!! Noup, Vaan intohimo!!

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla