Rata

Mathias Hertén. Kuva: APR Competition

Rata-SM-sarjan kilpailijoiden ilmoittautuminen avattiin keskiviikkona, ja heti ensimmäinen sarjaan ilmoittautunut kilpailija on varteenotettava mestariehdokas. Legends-kuljettaja Mathias Hertén lähtee tositarkoituksella taistelemaan sarjan voitosta tällä kaudella.

Uusikaarlepyysssä asuva Mathias Hertén on pitkän linjan autourheilija, jonka meriittilistalta löytyy mm.

Legends-luokan Semi-Pro-maailmanmestaruus. Hertén oli edelliskaudella jo lähellä Suomen Legends Trophy -luokan mestaruutta, ja tänä vuonna mies uhkuu jälleen voitontahtoa.

– Ei ole muuta kuin yksi tavoite tälle vuodelle ja se on voitto. Parina viime kautena ollaan oltu jo lähellä. Viime vuonna meni yliyrittämiseksi, ei kuskilla ihan pää kestänyt paineita. Tälle vuodelle on selvä tavoite; voitto Suomen sarjassa, suunnittelee Hertén päättäväisenä.

40-vuotias Hertén on kilpaillut moottoriurheilussa jo yli kahden vuosikymmenen ajan. Historiasta löytyy mm. menestyksekäs kilpaura snowcrossissa ja jokamiesluokassa. Viimeiset kaksi vuotta mies on nähty radalla Legends-auton ratissa, ja jo heti ensimmäisellä kaudellaan Hertén ylsi Trophy-sarjan toiselle sijalle. Into kilpailemiseen ei ole karissut vuosien varrella.

– Viime kaudesta jäi vielä hampaankoloon parannettavaa. Tuli monta voittoa ja hyvää kisaa, mutta tuli myös tehtyä itse virheitä. Kävin viime viikonloppuna Legendsillä jäällä ajamassa, ja olihan se taas hauskaa. Nyt on into päällä tulevaan kauteen! Hertén hykertelee.

Hertén kiitteli Legendsien Suomen sarjan viime vuoden tasoa, ja uskoo tästä vuodesta tulevan jopa entistä kovatasoisempi.

– Odotetan, että olisi vielä tiukempi taso kuin viime vuonna. Luokassa on niin paljon hyviä kuskeja kenellä on mahdollisuus voittaa, ja uskon että noiden kuskien määrä on tänä vuonna entistä suurempi, pohtii Hertén.

Rata-SM-sarja ajetaan tänä vuonna neljän luokan voimin: The Gran Turismo, Formula Ford, V1600 ja Legends. Kilpailuissa nähdään myös muita rataluokkia lisäluokkina. Lajipäällikkö Pekka Säynevirta uskoo rata-autoilun saavan odotetun piristysruiskeen tämän kauden Rata-SM-paketista.

– Rata-ajon lajiryhmä on valmistellut konseptia, jolla on tarkoitus saada rata-ajo ja sen huipputuote Rata-SM menestymään. Runko on nyt olemassa ja tästä on hyvä rakentaa vahvaa rata-ajon tulevaisuutta. Tähän tulevaisuuden suunnittelutyöhön toivomme myös kilpailijoiden ja tiimien mielipiteitä. Saavuttaaksemme myös yleisön mielenkiinnon, meidän tulee luoda tapahtumista elämyksiä, kaavailee Säynevirta.

Ensimmäisenä sarjaan ilmoittautuneena Mathias Hertén palkitaan Rata-SM-sarjan T-paidalla. Rata-SM-sarjan kilpailijoiden ilmoittautuminen päättyy 23. huhtikuuta. Ensimmäinen kilpailu ajetaan Ahveniston haastavalla radalla 16.-17. kesäkuuta.

Teksti: Rata-SM Tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla