Rata

Simo Laaksonen. Kuva: Glenn Dunbar/GP3 Series Media Service

Formuloiden GP3-kauteen valmistavat viralliset testit jatkuivat eilen ja tänään torstaina Jerezin moottoriradalla Espanjassa. Kauden toinen kahden päivän mittainen testijakso sujui Campos Racingin Simo Laaksoselta, 19, suunnitellusti. Marttilalaisen vauhti ensimmäisestä testirupeamasta parani selvästi, ja ero kärkeen kaventui neljään sekunnin kymmenykseen.

– Olen ollut koko viikon kipeänä, joten kahden ajopäivän jälkeen kunto on tässä ollut jo aika loppu. Olo on yllättävänkin väsynyt, mutta tyytyväisiä pitää olla siitä, että suorituskykymme otti täällä ison askeleen eteenpäin, Laaksonen iloitsi.

Laaksonen ajoi eilen keskiviikkona aamu- ja iltapäiväjaksojen aikana yhteensä 77 kierrosta, joista paras kierrosnoteeraus oli päivän viidenneksi nopein. Testit jatkuivat tänään. Aamupäivä ajettiin sateen kastelemalla radalla, jossa parhaat kierrosajat syntyivät juuri ennen jakson päätöstä. Märällä radalla Laaksonen oli sadekelin renkailla joukon nopein. Kun rata kuivui, Laaksonen päätti aamupäivän jakson kahdeksanneksi nopeimmalla kierrosajalla.

Tänään iltapäivällä aurinko paistoi ja rata oli kuiva. Laaksonen kiersi Jerezin rataa kaikkiaan 50 kierrosta, joka olin neljänneksi eniten kaikista.

Tiimit ajoivat Jerezin molemmat testipäivät Pirellin keskikovalla rengasseoksella, joita jokaiselle kuljettajalle oli varattu kuusi sarjaa. Laaksonen tiimeineen keskittyi eilen auton säätämiseen ja tänään kisasimulaatioissa renkaiden kulutuskestävyyden testaamiseen.

– Eilen otimme automme suorituskyvyn kanssa merkittäviä askelia eteenpäin. Auto oli nopea ja hyvä ajaa. Tänään ajoimme kisasimulaatioita, emmekä saaneet autoa toimimaan halutulla tavalla. Jakson lopussa renkaat menettivät lähes romahdusmaisesti pitonsa ja ajo oli vaikeata. Tämän päivän vauhdistamme jäi myös jotain uupumaan. Omassa ajamisessani on toki parannettavaa, mutta uusilla renkailla vauhtimme ei ollut edellispäivän tasolla, Laaksonen myönsi.

Laaksonen kertoi, että hän sai ajettua ennalta sovitun testiohjelman onnistuneesti läpi. Molempien aamupäivien sessioissa ero kierrosajoissa kärkeen oli 0,6 sekunnin tasolla, iltapäivällä 0,3 ja 0,4 sekunnin välillä.

– Puolitimme täällä aikatappion edellisistä testeistä kärkeen. Lyhyillä vedoilla suorituskykymme oli yllättävänkin hyvällä tasolla. Eniten tekemistä on pitkissä kisasimulaatioissa, joissa renkaat eivät vielä kestä niin kuin niiden kuuluisi kestää.

– Mutta luottavaisin mielen lähden kuukauden kuluttua kauden viimeisiin testeihin Barcelonaan. Siellä keskitymme aika-ajovetoihin sekä pitkiin vetoihin, joissa yritämme löytää autoon mahdollisimman hyvän balanssin, Laaksonen toteaa.

Kauteen 2018 valmistava GP3-sarjan kolmas ja viimeinen kaksipäiväinen testirupeama on edessä kuukauden kuluttua 17.-18. päivä huhtikuuta Espanjan Barcelonassa. Kauden ensimmäiset mestaruuspisteet jaetaan 11.-13. toukokuuta samalla radalla.

Teksti: Marko Mäkinen

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla