Rata

Jesse Anttilan uusi tiimi on UltraTek Racing Team RJN. Kuva: Jesse Anttila tiedotus

Viime kaudella Englannin GT-Mestaruussarjassa debytoinut Jesse Anttila jatkaa alkavalla kaudella samassa sarjassa. Viime kauden McLaren 570-autoa In2Racingin väreissä kiidättänyt Jesse vaihtaa tiimiä ja automerkkiä.

Torstaina Donington Parkin radalla pidetyssä sarjan mediapäivässä paikalla olivat koko sarjan tiimit sekä kalusto. Sarjaan on ilmoittautunut ennätysmäärä tiimejä ja ratakapasiteetti onkin alkavalle kaudelle täynnä.

Anttilan uusi tiimi UltraTek Racing Team RJN ajattaa Nissanin 370Z-kalustolla kahta autoa. Anttilan ajoparina toimii vankan kokemuksen touring car -luokissa hankkinut Stephen Johansen. Sisarauton miehittävät LeMans konkari Martin Plowman ja Emmerdale TV-sarjasta tuttu Kelvin ”Andy” Fletcher.

– Sain nyt ensituntumaa autoon. Voimaa tuntuu olevan ja muutenkin kilpuri istui heti alusta hyvin käteen. Toki Doningtonissa oli viileä keli ja rata oli aamun ajan kostea, joten ihan limiiteille ei autoa näin ekalla vedolla tohtinut viedä, kertaa Anttila tunnelmiaan.

Mediapäivän ajot rajoittuivat kolmeen 45 minuutin harjoituskertaan, kun pääosassa olivat kuskien ja tiimien esittely medialle. Sarja on erittäin seurattu ja jokainen kilpailuviikonloppu televisioidaan ITV4 kanavalle suorana.

Tiimillä vankka Nissanin tuki

UltraTek Racing Team ajattaa Nissanin 370Z-kalustoa. Tiimi saa vankan tuen Nissanilta, kun sisartallissa kalustona on luokkaa ylempänä myös saman automerkin kilpuri.

– Tiimillä on vankka kokemus Englannin GT-sarjasta ja hienoa, kun meillä on tehtaan tuki takana. Uskon meidän olevan todella kilpailukykyisiä kivikovassa sarjassa. Mukana on Aston Martinin, BMW:n, Mersun, Jaguarin, McLarenin ja Ginettan kalustoa. Kyllä saa nilkka suorana paahtaa, että menestystä tulee, Anttila huokaisee.

Anttila starttaa pian toiselle kaudelleen Englannin GT-mestaruussarjassa. Kuva: Jesse Anttila tiedotus

Tutustuminen tiimin henkilöstöön ja kuljettajiin sujui vaivatta. Tiimin johtaja oli seurannut Anttilan otteita jo viime kaudella ja halusi suomalaisen vahvistamaan tiiminsä kuljettajarintamaa. “If You wanna win, take a finn” -lausahdus pitää edelleen paikkaansa.

Englannin GT-mestaruussarja käynnistyy Oulton Parkin radalla pääsiäisenä. Kilpailuviikonloppuna ajetaan kaksi erillistä kilpailulähtöä aika-ajoineen. Anttila on sarjan ainut suomalaiskuljettaja. Kilpailulähtöjä voi seurata suorana mm. internetin välityksellä.

Teksti: Jyrki Anttila

“Kympin vika puolen miljoonan kilpurissa” päätti Jesse Anttilan kisan Brands Hatchissa

Jesse Anttilalta vahva paluu kilparadoille

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla