Rata

F1-kausi starttaa 23.-25.3. Australiasta. Kuva: MTV3 Tiedotus

Formula 1 -kauden avauskilpailuun Australiassa on runsaat neljä viikkoa. Ensi maanantaina saadaan ensituntuma Valtteri Bottaksen, Kimi Räikkösen ja kumppanien työkalujen tilasta, kun sesongin ensimmäinen testisessio starttaa Barcelonassa.

C More koostaa tuoreeltaan kaikista kahdeksasta testipäivästä huippuhetket, jotka näytetään suoratoistopalvelussa cmore.fi sekä C More Max -kanavalla 26.2.

-1.3. sekä 6.-9.3. klo 22.45.

Ranskan mukaantulon myötä peräti 21 osakilpailuun paisuva F1-kiertue starttaa Australian Melbournesta 23.-25.3. C More tarjoaa katsojille hyvän syyn herätä maaliskuiseen päivään hyvissä ajoin, sillä ensimmäiset vapaat harjoitukset Australiassa starttaavat perjantaiaamuna 23.3. jo klo 03 Suomen aikaa.

Alkavallakin kaudella C More näyttää viikonloppujen kaikki ajotapahtumat suorina lähetyksinä. Etenkin kesällä on luvassa talleille tiukka ja katsojille nautinnollinen rutistus, kun juhannuksen Ranskan GP:stä starttaa kuudessa viikossa läpi ajettava viiden kisan putki.

C Moren F1-tiimi jatkaa entisellä, paljon katsojien kiitosta saaneella kokoonpanolla: Selostajana Niki Juusela, varikkotoimittajana sekä MTV3:n Formulasirkus-ohjelman toimittajana Mervi Kallio ja asiantuntijoina Ossi Oikarinen, Toni Vilander, Mika Salo, Tommi Pärmäkoski ja Aaro Vainio. Studioita isännöi tuttuun tapaan Tomi Tuominen. Sosiaalisessa mediassa C More elää ja hengittää fanien mukana sekä kurkistelee F1-kulisseihin osoitteissa facebook.com/cmoref1, twitter.com/cmoref1 ja instagram.com/cmoresportfi.

Kova haloo halosta

Barcelonassa testejä seuraavat ensimmäisellä viikolla paikan päällä Juusela ja Kallio, toisella viikolla Juusela ja Oikarinen. Vuosikausia formuloiden sisäpiirissä työskennellyt Ossi Oikarinen odottaa testeissä isolla mielenkiinnolla etenkin sääntömuutosten vaikutuksia. Niistä katsojille ylivoimaisesti näkyvin on halo, eli ohjaamon etuosaan kiinnitettävä kuljettajan isokokoinen pääsuojus.

– Halosta on riittänyt paljon keskustelua, ja sen tuoma autojen ulkonäkömuutos jakaa mielipiteitä, Oikarinen tietää.

– Olen työskennellyt sillä puolella, jossa ollaan vastuussa kuljettajan turvallisuudesta monessakin eri mielessä, ja minusta kaikki turvallisuutta tässä lajissa lisäävät asiat ovat hyviä. Se on sitten jokaisen oma mielipide, miten vaarallista formula ykkösen pitäisi olla, miten paljon pitäisi tapahtua loukkaantumisia ja niin edelleen. Omasta mielestäni vakavat henkilövahingot eivät lajiin kuulu, Oikarinen linjaa.

Valtteri Bottaksen Mercedes lienee vahvoilla myös tulevalla kaudella, mutta Oikarinen uskoo, että Ferrari ja Red Bull pystyvät haastamaan hallitsevaa mestaritallia viime vuosia tiukemmin.

– Marginaali näiden kolmen välillä tuntuu aina vain pienenevän. Valtterin lähtökohdat näen paljon parempina kuin vuosi sitten. Nyt hän osaa tallin tavat, enkä näe mitään syytä miksei hän voittaisi enemmän kisoja kuin viime vuonna.

– Kimi Räikkönen puolestaan on nyt uuden edessä, kun kisainsinööri vaihtui talven aikana. Toivottavasti siitä ei tule suurempaa draamaa, vaan kaksikko pääsee heti samalle aaltopituudelle. Mutta Kimi on kokenut kaveri, joten hän jos kuka pystyy hanskaamaan erilaisia tilanteita, Oikarinen linjaa.

C Moren F1-kalenteri 2018
26.2.-1.3. Testit, Barcelona
6.3.-9.3. Testit, Barcelona
23.-25.3. Australia (Melbourne)
6.-8.4. Bahrain (Sakhir)
13.-15.4 Kiina (Shanghai)
27.-29.4. Azerbaidzhan (Baku)
11.-13.5. Espanja (Barcelona)
24.-27.5. Monaco (Monte Carlo)
8.-10.6. Kanada (Montreal)
22.-24.6. Ranska (Le Castellet)
29.6.-1.7. Itävalta (Spielberg)
6.-8.7 Iso-Britannia (Silverstone)
20.-22.7. Saksa (Hockenheim)
27.-29.7 Unkari (Budapest)
24.-26.8. Belgia (Spa)
31.8.-2.9. Italia (Monza)
14.-16.9. Singapore (Singapore)
28.-30.9. Venäjä (Sotshi)
5.-7.10. Japani (Suzuka)
19.-21.10. USA (Austin)
26.-28.10. Meksiko (Mexico City)
9.-11.11. Brasilia (Sao Paulo)
23.-25.11. Arabiemiraatit (Abu Dhabi)

Teksti: Pekka Mäntylä / C Moren Tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla