Rata

Markus Laitala. Kuva: Formula Academy FInland

Formula Academy Finland -sarjan debyyttikausi saa lisää kuskeja lähtöruudukkoonsa, kun 19-vuotias Markus Laitala lähtee rohkeasti mukaan kokeilemaan formula-autoa.

Laitalalla on takanaan vahva kokemus kartingista. Hän starttasi ajouransa Raket-luokasta vuonna 2007, siirtyen sieltä Rotax Max Junioreihin ja lopulta Senioreihin vuoteen 2017 saakka.

Viime kaudella 2017 hän kävi kartingtaistoja lisäksi IAME X30 Senioreissa. Kuskin suureksi iloksi IAME Series Finland -sarjassa sijoittuminen poiki hänelle paikan luokan maailmanfinaaliin, joka käytiin syksyllä 2017 Ranskan Le Mansissa.

Uran varteen mahtuu muitakin hienoja voitokkaita hetkiä, kuten Keimola Cupin voitot 2012-2015 Rotaxissa, Vihdin RMC-osakilpailun tuplavoitto 2016 ja sisäkartingin 12 tunnin kestävyyskilpailun joukkuevoitto 2017 ja 2018.

Karting-harrastuksensa lisäksi Laitala ennättää käydä pyörittämässä rattia harrastemielessä myös sisäkarting-radoilla sekä pelata jalkapalloa ja tietokonepelejä. Tällä hetkellä Kaartin Jääkärirykmentissä Helsingissä varusmiespalvelustaan suorittava formulatulokas on valmis uusiin haasteisiin:

– Odotan innolla täysin uutta autourheilukokemusta F4-autoilla. Tämä on ollut kaukaiselta näyttänyt haave karting-uran aikana ja olen todella iloinen, kun se vihdoin toteutuu. Top-3 podiumsijoille pääseminen olisi tavoite ja hienoa saavuttaa, Laitala visioi.

Teksti:  Formula Academy FInland

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla