Rata

Miikka Riihimaa (oik) teki Raskulle (vas) tarjouksen, josta ei voinut kieltäytyä. Kuva: Riihimaa Motorsport

Erityisesti Legends-rataluokassa mainetta ja kunniaa saavuttanut Jussi Rasku tekee paluun kilpa-auton rattiin tulevalla kaudella. Mies osallistuu Botniarace-ratakilpailuun hallitsevan Legendsien Masters-luokan maailmanmestarin Miikka Riihimaan Legends-autolla toukokuun alussa.

Jussi Rasku on monille tuttu nimi suomalaisten moottoriurheilun menestyjien listalla. Mies on voittanut rallicrossin suomenmestaruuden ja Legends-luokassa lähes kaiken mitä voi saavuttaa; vuonna 2006 mies tahkosi luokassa niin Euroopan mestaruuden kuin Pohjois-Euroopan mestaruudenkin nimiinsä, ja vuonna 2007 kotiinviemisinä tuli vielä Masters-luokan maailmanmestaruus.

Tänä vuonna moni Legends-harrastaja saa hieraista silmiään toukokuun alkupuolella, kun Rasku nähdään yli kymmenen vuoden tauon jälkeen Legends-auton ratin takana. 53-vuotias nykyisin Espanjan Fuengirolassa asuva Rasku osallistuu Legendsien Suomen ratakauden avaavaan Botniarace-kilpailuun 5. toukokuuta.

Rasku ajaa toukokuun Botniarace-kilpailun hallitsevan Legendsien Masters-luokan maailmanmestarin Miikka Riihimaan Legends-autolla. Juuri Riihimaalta idea Raskun osallistumiseen alun perin lähti liikkeelle. Rasku ei aio lähteä nöyristelemään kanssakilpailijoille, vaikka edellisen kerran mies on nähty kilparadoilla vuonna 2007.

– Riihimaan Miki teki kuin Kummisetä 1:ssä aikanaan, ”tarjouksen josta ei voi kieltäytyä”. Voittajan olisi helppo hymyillä, joten tosissaan mennään, toteaa Rasku päättäväisenä.

Jussi Rasku toi vuonna 2007 Yhdysvaltojen tuliaisina Masters-luokan maailmanmestaruuden. Kuva: Riihimaa Motorsport

Kauhajoen Urheiluautoilijoiden riveissä ajava Rasku ei turhia ehdi testaamaan Legends-autolla ennen toukokuun tulikoetta, vaan starttaa kilpa-auton moottorin ensimmäistä kertaa vasta kilpailuviikolla.

– Torstaina ennen kilpailua päästään ajamaan testit Botniaringillä. Espanjassa valmistaudun kisakuntoon harrastamalla mikroautoilua, enduroa, jääkiekkoa ja padelia, valottaa Rasku.

Botniaringin rata uusittiin vuonna 2013, jolloin rata pidentyi lähes kahdella kilometrillä. Rasku odottaa innolla pääsyä ajamaan myös radan uudemmalla osiolla.

– En ole Legendsillä uutta pitkää versiota koskaan ajanut, uskon pitäväni siitä, pohtii Rasku.

Masters-luokan maailmanmestari Rasku lähtee tavoittelemaan voittoa Botniaracen osakilpailusta hallitsevan Masters-luokan maailmanmestarin Miikka Riihimaan autolla. Kuva: Riihimaa Motorsport

Legends-sarjakuljettajaa Raskusta tuskin enää Suomeen saadaan, sillä mies asuu nykyisin Espanjan auringon alla. Legends on siitä huolimatta luokkana miehen sydäntä lähellä.

– Legends on yksityypiluokkana tasaväkinen ja kisat kovia, paljon kuskeja, Rasku kiittelee.

Vaikkakin mies on saavuttanut moottoriurheilun parissa jo niin kotimaista kuin kansainvälistäkin menestystä, ei palo lajiin ole kadonnut vuosien varrella minnekään.

– Moottoriurheilu on ollut aina intohimoni, ja siinä saa haastaa itsensä kunnolla, kertoo Rasku.

Teksti: Kristiina Vaalasmaa

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla