Rata

Podiumjuhliin tottunut Toni Vilanderin Risi Competizione -tiimi joutui pettymään Daytonan 24 tunnin kilpailun tulokseen. Kuva: Risi Competizione

Suomalaiskaksikko Toni Vilander ja Jesse Krohn ottivat viikonloppuna osaa vuosittaiseen Rolex 24 at Daytona -kilpailuun, joka ajetaan nimensä mukaisesti Daytonan moottoriradalla Floridassa.

 

Vilander kisasi Risi Competizione -tiimissä Ferrari 488 GTE -autolla yhdessä Italian Alessandro Pier Guidiin, Iso-Britannian James Caladon ja Italian Davide Rigonin kanssa.

Jesse Krohn puolestaan ajoi BMW Team RLL -tiimissä USA:n John Edwardsin, Hollannin Nick Catsburgin ja Brasilian Augusto Farfusin kanssa menopelinään BMW M8 GTLM. Vilanderin tiimin Ferrarin kylkeä komisti numero 62, ja Krohnin BMW-tiimi ajoi numerolla 24.

Kilpailu startattiin lauantaina Suomen aikaa myöhäisillassa ja vuorokauden päästä ajourakka saatiin maaliin.

Seitsemänneltä paikalta startannut Vilanderin Risi Competizione -tiimi ei päässyt tavoitteeseensa. He ylsivät GTML-luokassa viidensiksi ja kokonaiskilpailussa sijalle 16.

– Tämä oli aika vaikea viikonloppu. Meillä oli paljon haasteita eri asioiden kanssa, ja ne vaikuttivat tulokseen, toteaa pettynyt Vilander.

– Tekniseltä puolelta ja renkaiden osalta kilpailu oli vuoristorataa. Mukana oli niin monta haastetta, jota emme koskaan aiemmin olleet kohdanneet, joten meidän pitää tutkia tarkemmin niitä. Olen kuitenkin varma, että tulemme takaisin entistä vahvempina, maailmanmestari uskoo.

Jesse Krohnin tiimi sijoittui 773 ajetun kierroksen jälkeen GTLM-luokan seitsemänneksi ja kokonaistuloksissa sijalle 18.

Kilpailun voitto otettiin Cadillacilla, jolla kisasivat Christian Fittipaldi, Filipe Albuquerque ja Joan Barbosa.

Kilpailun tulokset Teksti: Moottoriurheilu.tv

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla