Mika Eloluoma valmistautuu huolella runsaan kuukauden kuluttua käynnistyvään ralliautoilun sorakauteen. Rospuuttoaikanakin hän pitää yllä ajovirettä. Ensimmäiset kevään testit on ajettu, nyt kuitenkin Jurvan Botniaringin asfaltilla.
    - Kaivoin vanhan Opel Astran naftaliinista ja ajan sillä ensi lauantaina Kalajoen Hiekkasärkkien asfalttisprintissä. Astralla ajamisessa on äksöniä, tulihan se koettua eilen Botniaringillä, innostuu Mika, jonka täysin uusinta asetta Mitsubishi Lancer evo 8:aa tehdään par'aikaa kisakuntoon Mäntässä.

 Isossa n-ryhmässä kilpailevalle Vaasan pilotille autourheilu on hauskaa. Eilen Mika testaili Botniaringin asfaltilla sekä A-ryhmän Opel Astra Kitcaria ja Mitsubishi Lancer evo 6,5:tä.
    - Nyt on ollut pitkä kisatauko, joten on hyvä pitää tuntumaa ajamiseen, hän sanoo.

Astra pihalle
-  Käväisin vähän jalottelemassa tuota vanhaa ratsua, jonka kaivoin naftaliinista. Makeesti se toimittaa vieläkin. Upeastihan se toimi silloinkin kun ajoin sillä jopa kolme kilpailukautta.
    Kummallakin autolla tuntumaa ottanut Mika tunnustaa, että Astralla on tosi mielenkiintoista ajaa myös asfaltilla. Kaksivetoista ajetaankin asfaltilla samalla tyylillä kuin nelivetoista.
    - Olihan Mitsu huomattavasti rauhallisempi. Mitsulla piti oikein opetella. Selvyyttä ei oikein tullut, kumpi oli nopeampi? Omegan viisarit pysähtyivät kierroksilla samoille sekunneille, paljastaa Mika.

Hiekkasärkillä
Tulevana lauantaina Mika Eloluoma verestelee vanhoja sprint-muistojaan ja kilpailee Kalajoen Hiekkasärkkien asfalttisprintissä. Nyt autona on siis alla kaksivetoinen A-ryhmän Opel Astra Kitcar. Kovaa Mika saa ajaakin, sillä takaa puolen minuutin kuluttua lähtee rallisprinttien huima Jarmo Suokko.
     - Ei minulla ole mitään menestysmispaineita. Pääasia että on hauskaa. Sanoin jo talvella, että haluan ajaa jonkun sprintin. Lähden hyvillä mielin ja pilke silmässä kilpailemaan Kalajoelle, toteaa  Mika.
    Täysin uusi ison n-ryhmän sora-ase Mitsubishi Lancer evo 8 valmistuu Mäntässä Risto Tuomisen hoteissa hyvää kyytiä.
   Uusi auto nähdään aikaisintaan Tampereen 3.7. SM Exide rallissa. Joensuun 12.6. suvenavauksessa pohjalaispari vetää vielä "vanhalla" Mitsubishi Lancer 6.5:llä.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla