Tuukka Hallia jahtaa kauden toista voittoaan sunnuntaina Laukaassa. Kuva: Taneli Niinimäki / AKK.

Kuusiosainen Rallisprint SM -sarja jatkuu tulevana sunnuntaina 12.3. Laukaan SM Sprintillä. Kauden toisen osakilpailun näyttämönä toimii Suomen MM-rallissa viime vuosina Power Stagena toiminut Ruuhimäen legendaarinen erikoiskoe. 

 

Kausi avattiin viime vuoden tyyliin Oulun Sanginjoella, Laukaa on puolestaan viime vuosina toiminut talvikauden päätöskisana ja sitä se on tänäkin vuonna. Ruuhimäen huimat hyppyrit houkuttelivat jälleen myös mukavasti osallistujia, kaikkiaan 97 kilpailijaa on ilmoittautunut mukaan. 

Haastavuutta lisää myös se, että rata ajetaan nyt toiseen suuntaan kuin kahtena edellisenä vuonna, useamman mielestä 

Kaksivedoissa Oulun osakilpailun nopein oli Ari-Pekka Koivisto, joka on mukana myös Laukaassa. BMW M3:sta käskyttävä ja Ylitornion UA:ta edustava Koivisto on yksi kisan suurimmista ennakkosuosikeista. 

Kaksivetoisten luokkavoittoihin Koiviston lisäksi Oulussa ylsivät Juha Lusa (PokyUA), Kasperi Heikkinen (KajUA), Janne Seluska (LakUA) ja Ville Reuter (KaMK), jotka ajoivat kaikki myös 1,5-kertaisista pisteistä. Näiden pisteiden turvin kyseinen nelikko nousi 16,5 pisteeseen jakamaan SM-pistetaulukon kärkipaikan. 

Kaksivetoisten puolelle on saatu myös mukavasti rallin SM-sarjan puolelta kuljettajia haastamaan sprinttikuskeja. Ykkösluokassa mukana ovat esimerkiksi Jooa Iivari (KorUA) ja Niko Patajoki (TeisUA). 

Hallialla perinteiset lähtökohdat kisaan

Nelivetojen hallitseva Suomen mestari Tuukka Hallia (MäntsMK) avasi kautensa ylivoimaisella voitolla Oulussa. Sprinttiautojen luokassa Mitsubishia käskyttävällä Hallialla riittää kiirettä pajalla vielä ennen kisaa. 

- Tänään piti olla ajamassa sisään uusia osia, mutta kuten saattaa arvella niin eihän se ihan niin taaskaan mennyt. Yritys on kova saada Samsonas kasaan Laukaaseen vielä mutta kulmavaihde onkin nyt mielenkiintoisempi, se on kasassa lattialla odottelemassa kiinni laittamista. 

Oulussa Hallian autoa vaivasi mystinen vika, joka teki ajosta levotonta. Syy tällekin selvisi. 

- Ajoin auton alas kärryltä ja huomasin että takana kolkotti joku ja ajattelin siinä jo että perä on taas antautunut. Tunkilla auto ylös ja pyörästä kiinni niin sehän heilui ihan miten sattuu edestakas, takaa oli tukivarsi löystynyt. Ei ne ammatimiehet suotta niitä pulttitsekkauksia harrastele varikolla, Hallia naureskelee. 

- Metriäkään ei ole ajettu siis Oulun jäljiltä mutta on sitä ennenkin kylmiltään vedetty hyvällä menestyksellä, Hallia päättää. 

Ralliautoluokassa vierailevana tähtenä mukana on vuoden 2021 Junioreiden Suomen mestari ja viime vuonna rallin SM-sarjassa SM3-luokan hopeaa voittanut Kristian Nieminen (Toivakka AUK). Täksi kaudeksi Rally3-autojen SM2-luokkaan vaihtanut Nieminen oli mukana viime viikonloppuna Jyväskylän SM-rallissa mutta matka keskeytyi Palsankylän legendaariselle hypylle. 

- Viime viikonloppuna hyvin alkanut kotiralli Jyväskylässä päättyi rajun hypyn jälkeen tekniikkamurheisiin, mutta nyt kaluston pitäisi olla kunnossa. Otetaan sunnuntaina hyppyihin vähän enemmän malttia niin eiköhän siitä ihan hyvä tule. Mukavasti ollaan päästy neliveto hommaan kartalle ja motivaatio kehittyä on kova, joten senkin takia kilpaillaan nyt vielä talvella kun mahdollisuus on.

- Lähdetään Laukaaseen päättämään talvikausi hyvillä fiiliksillä ja pitämään hauskaa. Tottakai tuloksissa pyritään mahdollisimman korkealle. Kyseessä on itselle vähän kuin kotisprintti, joten monesti on mukana tullutkin oltua aikaisemmin, Nieminen kertoo. 

Sarjan johdossa on Oulun osakilpailussa menestyksekkäästi 1,5-kertaiset pisteet hyödyntänyt Toni Herranen (KR-Team), jolle kyseessä oli kuitenkin vain visiitti, eikä häntä näin ollen nähdä Laukaassa. 

Laukaa SM Sprintin ensimmäinen kierros käynnistyy lauantaina klo 11:00. Toinen kierros starttaa n. klo 13:00. 

Rallisprint SM -sarjan kalenteri kaudella 2023 

18.2. MSP SM Rallisprint Sangi, Oulu
12.3. Laukaa SM Sprint, Ruuhimäki
6.5. SM Sprint, Mikkeli
10.6. Tahko SM Sprint, Nilsiä
9.9. Transport Hosike Oy SM-Rallisprint, Säkylä
23.9. Leppävirta SM-Sprint 

Rallisprint SM -pisteet: 1/6 osakilpailua 

Kaksiveto-SM

1. Juha Lusa 16,5p
1. Ville Reuter 16,5p
1. Kasperi Heikkinen 16,5p
1. Janne Seluska 16,5p

Neliveto-SM

1. Toni Herranen 16,5p
2. Tuukka Hallia 11p
3. Miikka Vuokila 9p

Junioreiden SM

1. Kasperi Heikkinen 16,5p
1. Toni Herranen 16,5p
3. Antti Piispanen 12p

Kaikki pisteet »

Laukaa SM Sprint -info, reitti & aikataulu 

Laukaan SM Sprintissä ajetaan kaksi kierrosta Suomen MM-rallistakin tutulla Ruuhimäen erikoiskokeella. Kilpailukeskus sijaitsee Jyvässeudun liikenneturvallisuuskeskuksen tiloissa Lievestuoreella osoitteessa Ajoneuvontie 39, 41400 Lievestuore.

Kilpailun ensimmäinen kierros starttaa sunnuntaina klo 11. Toinen kierros alkaa kisan tauon jälkeen n. klo 13. Palkinnot jaetaan heti kilpailun päätyttyä.

Kilpailun aikataulu

Sunnuntai 12.3.

7:00 Alue avataan
7:00-10:00 Reittiin tutustuminen
7:30-10:30 Turvallisuustarkastus kiertävänä varikolla
9:30 Ohjaajakokous nuorille ja tutustumislisenssillä kilpaileville lähtöpaikalla
10:00-10:30 Reittiin tutustuminen moottorikäyttöisillä / Nuotitus kartturin kanssa
11:00 Kilpailun lähtö
12:30 Tauko 30min
13:00 Kilpailun toinen kierros alkaa
Palkintojenjako kilpailun päätyttyä

Live-tulospalvelu »
Yleisökartan löydät kilpailun ilmoitustaululta »
Kilpailuun ilmoittautuneet »

Liput: 15€ / hlö (yli 12-vuotiaat)

Rallisprint SM / Viestintä

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.