Ouneva Group Sprint -sarjan finaalikilpailu ajettiin viikonloppuna Pohjois-Pohjanmaalla Siikajoella. Kauhavalainen Kaapo Ahonen varmisti Siikajoella sarjan mestaruuden, 11-vuotiaasta Ahosesta tuli kaikkien aikojen nuorin ”koppiautolla” rallisprint -sarjan voittanut kuljettaja.

Ahonen ajoi HV1000-luokassa tuhatkuutioisella Citroen C1:lla, luokassa nuorilla kuljettajilla on aina autossa myös täysi-ikäinen ”kartturi” mukana. Ahosen apuna kauden aikana olivat isä Jyri Ahonen Marttilassa ja Oulaisissa, Salla Koskimäki Kauhavalla ja Siikajoella. Ahonen ajoi kauden aikana kahdesti voittoon ja kaksi kertaa tuloksena oli toinen sija. Ensimmäinen osakilpailu ajettiin tammikuussa Marttilassa, siellä Ahonen oli toinen. Kauden avausvoitto tuli Oulaisista, Ahonen kukisti tiukan taistelun jälkeen Vili Hyytiäisen. Kauhavalla osat menivät toisinpäin, Hyytiäinen voitti ja Ahonen ajoi toiseksi.

- Marttilassa ensimmäisellä kierroksella ajo sujui ja tuli hyvä aika, toisella kierroksella mentiin kaasu pohjassa ja päästiin toiseksi, Ahonen muistelee.

Ensimmäinen voitto tuli Oulaisista, Ahonen oli puoli sekuntia kilpakumppani Hyytiäistä nopeampi.

- Oulaisissa ajettiin kovaa ja auto osui pari kertaa penkkaan, mutta tuli hyvä aika. Voiton jälkeen mentiin syömään pizzaa. Kauhavalla yritys oli kovaa ja ajo meni hyvin, mutta Vili oli silti sekunnin nopeampi. Mummu luuli, että kakkospaikka on hyvä, vaikka olisi pitänyt olla ykkönen.

Kauden päätöskilpailuun lähdettäessä tilanne sarjassa oli hyvä, mestaruus oli vain sinettiä vaille valmis. Vapautuneesti ajaneen Ahosen meno olikin vauhdikasta, voitto irtosi kahdenkymmenenviiden sekunnin turvin.

- Ensimmäisellä kierroksella meinasin mennä ojaan, mutta muuten sujui hyvin. Toisella kierroksella mentiin kovaa ja auto heittelehti urissa, mutta pysyttiin tiellä ja meni hyvin. Auto on toiminut hyvin koko kauden, ajan sillä jälleen kesällä, Ahonen päättää.

Ahosen kausi jatkuu 85 kuutioisen crosskartin parissa, seuraavan ohjelmassa on jääradan SM-sarjan finaaliviikonloppu Ruotsin Morajärvellä. Kesällä ajetaan crosskartilla joissain rallicrossin SM-sarjan kilpailuissa ja valikoituja rallisprinttejä HV1000-luokassa Citroenilla. 

Sarjan lopputulokset:

1. Kaapo Ahonen, Kauhava, Citroen C1 
2. Justus Häkkinen, Raahe, Citroen C1
3. Max Mikkonen, Kontiolahti, Toyota Aygo

Kaapo ja Kasperi Ahonen | Kauhava | Facebook

Kuva Kaapo Ahosen arkisto, teksti Toni Lönroos.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.