Toni Herranen on mukana kotikilpailussaan lauantaina. Kuva: Taneli Niinimäki / AKK.

Kuusiosaisen Rallisprintin suomenmestaruussarjan kausi 2023 käynnistyy tulevana lauantaina 18.2. Oulussa Sanginjoen maisemissa. 

Rallisprintin SM-sarjassa tullaan kilpailemaan kaudella 2023 jälleen kuusi osakilpailua, joista perinteisesti kaksi ajetaan talvella lumella, kaksi kesällä asfaltilla ja kausi päätetään kahteen sorasprinttiin syksyllä. Kausi avataan viime kaudesta tuttuun tapaan Oulun Sanginjoella. 3,5-kilometrinen vauhdikas sprinttirata tarjoaa taatusti huimia ajosuorituksia ja näyttäviä tilanteita. 

Mestaruudet jaetaan tuttuun tapaan kolmessa kategoriassa; kaksivetoisissa (luokat 1-6), nelivetoisissa (7-8) ja junioreissa, johon osallistuvat kaikki kahden edellisen kategorian juniorilisenssiluokan kuljettajat. SM-mitalien lisäksi sarjan yhteydessä ajetaan myös Rallisprintin Suomi Cup -mestaruuksista senioreissa (luokat 9-11), naisissa (12-13) sekä nuorissa (14-15). 

SM- ja Cup-pisteissä otetaan kauden päätteeksi huomioon kuudesta osakilpailusta viiden parhaimman pisteet. Junioreissa puolestaan otetaan huomioon kaikki kauden aikana kerrytetyt pisteet. Tuttuun tapaan jokaisella kilpailijalla on kauden aikana mahdollisuus vapaasti valita yksi osakilpailu, jossa ajaa 1,5-kertaisista pisteistä. 

Kaksivetoisten ja junioreiden viime vuoden Suomen mestari Henri Hokkala ei ainakaan Oulun lähtölistaa tähditä. Saattaa olla, että tällä kaudella keskittyminen on puhtaasti Ralli SM -sarjan puolella, jossa Hokkala kilpailee SM2-luokassa. 

Hokkalan lisäksi viime kauden muut mitalisijat vieneet sprinttiässät Marko Heikkilä ja Petri Jussila loistavat poissaolollaan kauden avauksesta. 

Nelivetojen sprinttiautoluokassa (8) hallitseva Suomen mestari Tuukka Hallia on ehdoton ennakkosuosikki. Kovimman haasteen tarjoavat mm. Juho Mäki-Tammela sekä Samuli Pokela.

Ralliautoluokassa (7) Oulun oma poika, Ralli SM -sarjassa SM3-luokan hopeaa viime kaudella voittanut Toni Herranen lähtee Rally3-luokan Fiestallaan yhtenä ennakkosuosikkina matkaan. Vastassa on toki paljon tehokkaampia autoja mutta se ei Herrasen innostusta latista. 

- Tarkoitus ei ole tällä kaudella sprinttiä ajaa, mutta nyt, kun kerrankin kisat on omalla kylällä niin pitäähän se mukana olla, etenkin kun tiekin on tosi makee. Koitetaan pitää hauskaa ja nauttia hienosta tiestä, toivotaan että paljon tuttuja saapuu penkalle. Herranen lähettää terveiset oululaisyleisölle. 

MSP SM Rallisprintin ensimmäinen kierros käynnistyy lauantaina klo 10:30. 

Rallisprint SM -sarjan kalenteri kaudella 2023

18.2. MSP SM Rallisprint Sangi, Oulu
12.3. Laukaa SM Sprint, Ruuhimäki
6.5. SM Sprint, Mikkeli
10.6. Tahko SM Sprint, Nilsiä
9.9. Transport Hosike Oy SM-Rallisprint, Säkylä
23.9. Leppävirta SM-Sprint 

rssm_sarjasaannot_final.pdf (rallisprintsm.fi)

MSP SM Rallisprint -info, reitti & aikataulu

Oulun Sanginjoella ajettava rata on tuttu viime kauden Rallisprint SM -avauksesta. Vauhdikkaalla 3,5-kilometrisellä Sanginjoen radalla ajetaan lauantaina 18.2. kaksi kierrosta. Ensimmäinen kierros käynnistyy klo 10:30. 

Kilpailun aikataulu 

Lauantai 18.2.

Reitin sulkuaika 07:00 - kilpailun päättymiseen

07:35 Reittiin tutustuminen alkaa. (ei moottorikäyttöisellä kulkuneuvoilla) 
09:15 Reittiin tutustuminen päättyy
09:15-09:45 Nuottiluokkien tutustuminen
09:45 Reittiin tutustuminen päättyy 
09:45 Turvallisuustarkastus päättyy 
10:10 Lähtöön järjestäytyminen
10:30 Kilpailun lähtö, 1. kierros
12:30 Kilpailun 2. kierros
Palkintojenjako heti 2. kierroksen päätyttyä 

OOPSWARE since 1993...

MSP SM Rallisprint 2023 yleisön kartta – Google My Maps

MSP SM Rallisprint Sangi / Osallistujat (autourheilu.fi)

Liput: 15€ / hlö (yli 12-vuotiaat) 

Rallisprint SM / Viestintä

 

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.