Crosskartien SM-sarjan neljäs osakilpailu ajettiin viikonloppuna Joensuun Ylämyllyn moottoriradalla. Tällä kaudella jo RallyX-sarjan pronssia napannut 12-vuotias Lauri Halonen oli hyvässä vauhdissa ja ajoi Xtrem Junior-luokan kolmanneksi, se nosti kouvolalaisen sarjassa viidenneksi.

Kilpailu oli kaksipäiväinen, lauantaina ajettiin kaksi alkuerää, sunnuntaina yksi erä ja finaalit. Aamuyöllä alkanut sade liukasti radan, ensimmäisessä erässä olosuhteet kuitenkin pysyivät kohtuullisina ja Halonen toi ”Lakuauton” maaliin toisena. Seuraavassa erässä tuloksena oli mutavelliksi muuttuneella radalla jälleen toinen sija.

- En saanut oikein lähtöjä onnistumaan, jäin jonnekin kolmannelle tai neljännelle sijalle. Sen jälkeen oli vaikeaa ajaa kun sai rapaa lasille eikä nähnyt mitään. Märkä ja mutainen rata oli haastava, piti ajaa tarkasti keula edellä, ja huolehtia ettei perä irronnut sladiin. En ole ihan tyytyväinen, vauhti radalla olisi riittänyt, mutta jos jää noin paljon lähdössä niin tuon parempiin sijoituksiin en pystynyt, Halonen kritisoi itseään.  

Sunnuntaina sää oli parempi, vaikka aamupäivällä jokunen sadepilvi tiristi vielä päivän viimeiset pisarat Ylämyllyn crossikansan niskaan. Juuri ennen kolmatta alkuerää rata jälleen kastui, mutta Halonen hallitsi kelin hyvin, otti voiton ja ansaitsi paikan A-finaalin eturiviin.

Finaali ajettiin jo täysin kuivuneella radalla. Halonen sai kohtuullisen startin ja meni kolmanneksi, kärkikolmikko karkasi muilta. Halonen ajoi ensimmäisenä tästä triosta jokerille, kärjessä mennyt Mikael Uitto ja toisena ollut Joonatan Ylilammi ajoittivat lisälenkkinsä myöhemmäksi. Maaliintulo oli huima, kolmikko oli tiiviisti yhdessä ruutulipun liehuessa, Uitto otti voiton, Ylilammi oli toinen ja Halonen kolmas.

- Sunnuntai alkoi hyvin, tällä kertaa sain hyvän lähdön takarivistä ja voittohan siitä tuli. Finaalissa en saanut ihan niin hyvää starttia kuin alkuerässä, pääsin kolmanneksi ja yritin vain pysyä Uiton ja Ylilammin perässä. Menin jokerille ja yritin sitten ajaa eroa kiinni, siinä ensin onnistuinkin, mutta kun yhdessä mutkassa meni vähän pitkäksi niin ero taas kasvoi. Sen jälkeen tuli pikku tilannekin, Uitto edessä teki virheen, meinasin törmätä Uittoon, vedin käsijarrusta ja melkein sammutin auton siihen. Kolmanteen sijaan en ole aivan tyytyväinen, olisi ollut saumat parempaankin, mutta joitain virheitä tuli tehtyä. Kokeillaan Porissa sitten ottaa voitto. Haluan vielä kiittää kaikkia jotka autoitte sunnuntaina, kun isä oli isoveljen rippijuhlissa Kouvolassa, Halonen päättää. 

Halonen on Crosskart SM-sarjassa viidentenä, kahden pisteen päässä pronssista. Sarjan viimeinen osakilpailu ajetaan Porissa 13. elokuuta.  

Tulokset:

1) Mikael Uitto
2) Joonatan Ylilammi
3) Lauri Halonen
4) Maiju Niemi
5) Tinka Perämäki
6) Tino Niemi

Kuva Toni Ollikainen, teksti Toni Lönroos.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.