Kilpailun nopein Jari Lamminsivu Skodalla. Kuvat Tuomas Tenho.

Kauden kolmas Xmeal Asfalttimestaruussarjan osakilpailu ajettiin Nivalan neljän kilometrin mittaisella nopealla ja suositulla radalla. Nelivetoisten ja koko kilpailun nopein kuljettaja oli hämeenkyröläinen Jari Lamminsivu Skoda Fabialla, kaksivetoisissa nopein sarjakuljettaja oli Aki Mansikkamäki Toyota Starletilla. Sarjan ykköspaikalla jatkaa senioreiden luokassa toiseksi ajanut Toyota MR2:lla ajava Kimmo Peippo.

Nivalan Teollisuuskylä Oy -rallisprintissä ajettiin kaksi kierrosta, ensimmäisen aikana kuljettajille lisähaastetta toi sateen liukastama rata. Sade loppui sopivasti tauon aikana ja toinen kierros saatiin ajaa kuivemmissa olosuhteissa, joten ajat paranivat reilusti.

- Toinenkin kierros tuli hyvin, ehkä olisi voinut jo ajaa slickseillä, sadekelin pyörät vähän ylikuumenivat lopussa ja auto alkoi puskemaan. Tiedettiin että ajat paranevat toisella kierroksella kun sade lakkasi, kierros sujui hyvin. Auto toimii hienosti, tästä on hyvä jatkaa seuraavaa kisaa kohti, sarjassa yhdeksäntenä oleva Lamminsivu kertoo.

Sarjassa toiseksi nousi luokassa 5 BMW M3:lla ajava Lauri Tarkkanen, oriveteläinen oli valinnut tähän kilpailuun itselleen tuplapisteet. Jokaisella kuljettajalla on mahdollisuus ennalta valita yksi kilpailu, jossa hänen saamat pisteet tuplataan. Ellei kuljettaja ole valinnut yhtään kilpailua, tuplataan pisteet automaattisesti kauden viimeisessä osakilpailussa Parkanossa. 

- Ensimmäinen kierros meni liukastellen, oli uudet saderenkaat alla, olisi ehkä pitänyt ajaa niitä vähän sisään ennen kisaa. Edellä mennyt oli spinnanut radalla ja sain uusia, se onnistui vaikka liukasta oli koko ajan. Olin kolmantena yleiskilpailussa ensimmäisen kierroksen jälkeen ja johdin luokkaani, näytti oikein hyvältä. Toisen kierroksen lähtö meni pilalle, oli liikaa kierroksia ja jäi paikalle ruopimaan, mutta muuten oli ihan puhdas kierros. Kokonaisuutena onnistunut kisa, nousin tuplapisteiden ansiosta toiseksi sarjassa. Tykkään Nivalan radasta, olen ollut siellä kolme kertaa ajamassa, ja joka kerta ollut onnistunut kisa, 25-vuotias Tarkkanen toteaa.

Naisten luokassa parasta vauhtia piti Paimion kilpailun tapaan Marjo-Riitta Mansikkamäki Starletilla, toiseksi ajoi Meiju Viitanen Citroen C4:lla ja kolmanneksi Sirpa Korpi Toyota Altezzalla. Sarjan kolmospaikalla Nivalaan tullut Mansikkamäki jatkaa samalla sijalla.

Nuorten luokassa vieraskuljettajat veivät suurimmat pystit, Joakim Goman otti Ford Fiestallaan murskavoiton, pisteitä vieraille ei kuitenkaan ole tiedossa. Sarjan kuljettajista nopein, ja korkeimmat pisteet nappasi Miika Grönlund Honda Civicillä.    

Senioreissa nähtiin tiukka sekuntikamppailu, Paimiossa kärkikolmikon ulkopuolelle jäänyt Jukka Lifländer oli iskussa Nivalan radalla ja nappasi voiton Kimmo Peipon nenän edestä, eroa kaksikolla oli vain kahdeksan kymmenystä. 

Xmeal Asfalttimestaruussarja jatkuu kesäkuun 19. päivä Kauhavalla, finaalit ajetaan Parkanossa 20. elokuuta. 

Sarjatilanne 3/6

1) Kimmo Peippo Toyota MR2 46p
2) Lauri Tarkkanen BMW M3 44p
3) Marjo-Riitta Mansikkamäki Toyota Starlet 40p 
4) Mikko Koivula BMW M3 39p
5) Kimmo Viero Toyota Starlet 39p

Teksti Toni Lönroos.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla